A kerti grillezésre már most kezdjünk el készülődni!

Borítókép: A kerti grillezésre már most kezdjünk el készülődni! Forrás: Pixabay.com/ Divily
A SPAR idén is kibővített idényválasztékkal várja a grillezőket. Saját húsüzemének sertés- és marhahús-termékei, illetve a tradicionális vastárcsák és gázgrill-gépek mellett, a széles kínálatban megtalálhatóak a faszenes gömbgrillek, a zománcozott bográcsok és a kerti sütéshez szükséges kellékek. Grillszezont nyitni ilyen eszközkínálat mellett, szinte gyerekjáték!

A grillidény az első, napsütötte meleg napoktól számítható, újabban már március közepén kezdetét veszi és ideális időjárási esetben szeptember végéig tart. A grillnyersanyagok és sütési eszközök, kellékek kereslete ilyenkor látványosan megnő. A húskészítményeknél, különösen a régóta piacvezető, hagyományosan magyaros ízvilágú – paprikás és fokhagymás – grilltermékek a leginkább kedveltek, ám a SPAR idei kínálatában, ezek mellett megjelennek a speciálisabb ízesítésű termékek is, úgy, mint a sörös és juharszirupos fűszerezésű sütni valók.

„A SPAR Magyarország évről évre bőséges és minőségi húsalapanyag- és eszközkészlettel segíti a professzionális és házi grillséfeket. A félsertések 100%-ban magyar gazdáktól érkeznek, az azokból előállított itthoni áruk az üzletláncunk teljes sertés-szortimentjét felölelik.” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Forrás: SPAR

Származási hely és ár-érték arány

A tapasztalat azt mutatja, vevőként választásunkban döntő szerepet a húsok frissessége és azok minősége játsza. Másrészt fontosnak tekintjük az ár-érték arányt, illetve az adott hús származási helyét. A grilltermékek, közöttük a húsáruk forgalma 2020-ban az azt megelőző évi szezonhoz képest közel a duplájára emelkedett. Ebben szerepet játszott az is, hogy az átmeneti zárások és kijárási korlátozások hatására a kerti grillezés az embereknek a szabadság érzetet nyújtotta.

A SPAR online shop tavaly közel 150-féle élelmiszer és non-food jellegű grilltermékkel várta a vásárlókat, köztük a népszerű SPAR BBQ termékcsalád áruival. Ebben az évben még nagyobb teret kap a webshopos értékesítés! Vásárlóként gyorsabban és egyszerűbben megtaláljuk a keresett grillterméket: a SPAR online shopban külön azonosítóval jelölik a grillkategória termékeit.

Forrás: SPAR

Mivel grillezzünk?

A SPAR grillgépei közül -idén is kedvezőbb árú- alap, faszenes gömbgrillel remek grill-szezonra készülhetünk, de ha a bográcsozás szerelmesei vagyunk, akkor megtalálhatjuk a SPAR kínálatában a zománcozott és a rozsdamentes acél bográcsokat és tartozékait is. Az egyéb grilleszközök tekintetében a húsok pácolásához, sütéséhez, forgatásához és préseléséhez használatos segédeszközök szintén nagy segítségünkre lesznek. Ezek a kellékek az áruházakban és az online shopban egyaránt széles választékban fellelhetőek, mind az alacsonyabb, mind a magasabb árkategóriákban. A tűzgyújtókat illetően pedig, az alapvető eszközök, a faszén és begyújtó folyadék mellett a szilárd alágyújtóst, valamint a petróleumkockát se hagyjuk ki.

És, hogy mennyi húst grilleztünk el?

A SPAR-ban megtalálható húsok és húskészítmények a bicskei Regnum Húsüzem és Oktatóközpontból és -2020 novemberétől- a Regnum Húsüzem Perbálból érkeznek. A bicskei egység tavaly 1,34 millió kilogramm bontott marhahúst és 12,5 millió kilogramm bontott sertéshúst dolgozott fel.

A hétvégére már csodás időt mondanak, lehet érdemes lenne felkészülni egy szezonnyitó kerti grillezésre!