A hatékony orrtisztítás súlyos szövődmények kialakulását előzi meg a babáknál

Borítókép: A hatékony orrtisztítás súlyos szövődmények kialakulását előzi meg a babáknál
Már a babakelengye-lista összeírásakor érdemes az orrszívókra gondolni, annak ellenére, hogy nem szívesen emlékeztetjük magunkat arra, hogy csecsemőnknek segítségre lehet szüksége már élete első hónapjaiban az orrdugulás miatt. Az eszköz azonban abszolút must-have, hiszen tudatos használatával számos szövődmény kialakulása előzhető meg eredményesen.

Az orrtiszítást nem lehet megúszni

„Az orrdugulás, a nátha előbb utóbb minden kisgyermeket utolér, a szülők pedig gyakran félve nyúlnak az orrtisztító eszközökhöz, hiszen már előre attól tartanak, hogy heves ellenkezést vált majd ki az eszköz használata a kicsikből”- mondják a Nosko szakértői, akik szerint azonban az édesanyáknak nem az orrszívó használatától, sokkal inkább annak elmulasztása miatti szövődményektől kellene tartaniuk.

A csecsemők életük első hónapjaiban csak az orrukon keresztül lélegeznek, ami a táplálkozással összefüggő evolúciós okokra vezethető vissza. Az orrdugulás pedig alapjaiban gátolja a táplálékhoz való hozzájutásukat, miközben ingerlékennyé, fáradékonnyá teszi őket. Minél inkább érintettek a kicsik az orrdugulásban, annál rosszabbá válik a közérzetük, nem tudnak aludni, a napirendjük felborul, amelyet az amúgy is fáradt szülők is nehezen viselnek.

A szakértők szerint azonban további problémákat is okozhat, ha az orrváladékot nem távolítjuk el: a betegség elhúzódik, arcüreggyulladást válthat ki, de megduzzadhatnak a mandulák, súlyosbodhatnak a náthás tünetek.

Egyszerű, de hatékony megoldás

„Kereskedelmi forgalomban számos orrszívó megtalálható. A leghatékonyabbak a porszívóra csatlakoztatható változatok, melyek közül üveg, műanyag és még kényelmesebb, puha fejes változatot is kipróbálhatunk” – mutatnak rá a Nosko szakértői. Hangsúlyozzák: az eszköz működése rendkívül egyszerű, csupán a harang alakú csatlakozót kell a porszívó gégecsövébe dugni, miután pedig beállítottuk a szükséges szívóerőt, a szívófejet az orrnyíláshoz illesztve a vákuum hatására az orrváladék máris megindul, hogy a gyűjtőtartályba kerülhessen.

„Az úgynevezett szájjal szívható orrszívók előnye, hogy használatuk teljesen csendes és bárhol, bármikor használhatók, hiszen alkalmazásukhoz nincsen szükség porszívóra” – emelik ki. Ebben az esetben a vákuumot a szülő szájának szívóerejével lehet szabályozni, így megfelelő használattal hatékony megoldást kínálnak a problémákra akár utazás közben is.

Tökéletes választás lehet a megújuló csomagolásban megvásárolható, jól ismert Orrszi Porszi termékcsalád bármelyik változata, amelyek hatékonyságát még tovább lehet fokozni az izotóniás tengervizes orrspary használatával. Ez ugyanis kíméletes és természetes összetevők segítségével oldja fel a letapadt orrváladékot, amely aztán bármelyik eszköz alkalmazása mellett is könnyebben eltávolíthatóvá válik az orrüregből.

A Nosko-ról

A Nosko termékek az újszülöttek és kisgyermekek bőrének speciális igényeire lett kifejlesztve. A termékcsalád forgalmazója a Ceumed Kft. További információ: https://noskobaby.com/hu/