JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

A ghosting már a múlté! A férfiak között most ez a szakítós trend hódít

Borítókép: A ghosting már a múlté! A férfiak között most ez a szakítós trend hódít Forrás: Kelly Sikkema/Unplash
Bármennyire is szomorú, a szakítás témakörében is léteznek különféle "trendek", és ez az egyik legújabb, meg kell hagyni, hogy eléggé mérgező...

Szakítani sosem volt könnyű, és őszintén szólva egyik oldalon sem kellemes állni akkor, amikor egy kapcsolat végére pont kerül. Az utóbbi években erős változáson mentek át a randizási szokások, ez pedig egy sokkal lazább keretek közé sodorta az emberek közti kapcsolatok alakulását, főleg az ismerkedési fázisban. Mostanság a komoly elköteleződés és az őszinte szavak, vélemények helyére a ködösítés, és a végelláthatatlanul túlbonyolított, folyton új pályákkal bővített szerelmi társasjáték került. A románcok elkezdtek stabilitást veszteni, és délibábok tucatjait kinevelni, ezen megtévesztés művészete pedig a szakításokra és azok módjaira is kihatott. Korábban a ghosting, azaz a szó nélkül és nyomtalanul felszívódás trendje hódított a pasik körében, egy ideje viszont már a fizzling az, amit előszeretettel vetnek be az urak, ha szeretnének továbblépni.

Na de mi is az a fizzling?

A fizzling lényege az, hogy a másik fél szépen lassan kezdi a saját részéről lecsökkenteni a kommunikáció szintjét, és a korábban megszokott, szépen formázott mondatok helyett, már csak egy-egy rövid szóval vagy emojival válaszol az üzeneteidre. És bár egy fokkal talán kíméletesebb módszernek tűnik, mint a fentebb is említett ghosting, de jobban belegondolva sokkal kegyetlenebb, ugyanis a pasi így könnyen elérheti azt, hogy talonban tart, és ha úgy hozza a kedve és az éppen aktuális hangulata, akkor tudja, hogy könnyen elő is tud kapni téged a fiókból. Egy komolyabbra forduló kapcsolatban pedig azért is fájó az ilyen viselkedés, mert a szakítani kívánó fél a fizzling módszerével éri el azt, hogy végül a másik mondja ki azt türelmét vesztve, hogy vége!

A ghosing esetében sincs igazán lezárás, de legalább tudod, hogy az adott személy kikerült az életedből. A fizzling ennél frusztrálóbb, mert még mindig kapcsolatba lépnek veled, válaszolnak neked, talán találkoztok is, esetleg még testiség is van, de egyre ritkábban, és közben a beszélgetések és a közös programok közötti idő folyamatosan növekszik. És ahelyett, hogy továbbléphetnél, ezzel a trükkel inkább talonban tartanak.
mondja a párkapcsolati szakértő.
Forrás: Miriam Alonso/Pexels

A szakértő arra is választ adott, hogy konkrétabban mik lehetnek a jelei annak, hogy az egyik fél a fizzling módszerével kíván szakítani:

  • Hosszabb idő, akár napok telnek el az üzeneteidre adott válaszok között
  • A beszélgetéseitek már kevésbé érdekesek. Előfordulhat, hogy nem tudja, mit válaszoljon - vagy eleve nincs mit válaszolnia, nem érdeklődik a téma iránt
  • Kicsit sem erőlteti meg magát egy-egy program/találkozó megtervezése kapcsán, és ha részt is vesz az ötletelésben, az utolsó pillanatig vár arra, hogy közölje, mégse jó neki
  • Elkezdi elhinteni a magjait annak, hogy miért nem ér majd rá a következő időszakban. Például céges utazás, önkéntes munka, családi programok és a többi, és a többi.
  • Még akkor is érezni a benne munkálkodó távolságot, amikor együtt vagytok.
  • Ha létre is jön egy-egy közös program, gyakran ekkor is a telefonját bújja és nem nagyon figyel rád. Hajlamos ezekben az esetekben is azt sugallni, hogy nem veled van baja, hanem csak valami sürgősen elintézendő dolog, üzenet miatt képtelen akár csak pár percre is elszakadni a kijelzőjétől.

Esetleg bármelyik pont ismerős egy kicsit?! Akkor megéri átgondolnod azt, hogy érdemes-e több időt pazarolnod valaki olyanra, aki nem érdemli meg a figyelmedet és a szívedet. Megérdemled az odaadó és minőségi figyelmet!

És ezt láttad már?