JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Miért nyögdécselünk szex közben?

Borítókép: Miért nyögdécselünk szex közben? Forrás: Getty Images(Hans Neleman)
Izgalmi állapotot érünk el, vagy fokozzuk a partnerünk vágyát, kommunikációs formaként használjuk, vagy miért nyögünk szex közben? Itt a szakértők válasza.

Te is gondolkodtál már azon, hogy miért nyögünk szex közben? Vannak, akik szerint ez annak jele, hogy élvezzük az együttlétet, mások szerint ezzel a partnerünket is még jobban felizgatjuk. Megint mások egyfajta kommunikációként gondolnak a kisebb-nagyobb nyögésekre, hiszen ezekkel tudatjuk a másikkal, hogy jó nekünk, amit csinál. Amikor már feleslegesek a szavak, vagy talán nem is találnád őket...

A tudósok szerint a nyögdécselés azzal is kapcsolatba hozható, hogy tulajdonképp ilyen módon fejezzük ki azt az örömöt, amit ilyenkor érzünk.

Ez azért van így, mert szex közben (és más örömteli, kellemes vagy pihentető tevékenységek során) az agy dopamin nevű hormont szabadít fel, ami a jutalmazási rendszer fontos eleme.

És mi van akkor, ha nem szoktál nyögdécselni az ágyban? A szakemberek szerint ez is teljesen rendjén való, attól még élvezheted az együttléteket a pároddal, és ő is veled.

Forrás

Van, amelyik tényleg megdöbbentő: 6 kínos igazség a hollywoodi szexjelenetekről a lenti galériánkban!