Hány évesen menjünk férjhez?

Borítókép: Hány évesen menjünk férjhez?
Vajon tényleg a korban rejlik a boldog házasság titka?

Számos kutatás, felmérés, statisztikai elemzés és esettanulmány után amerikai szakértők előálltak a tutival: megállapították, hogy a nőknek akkor van a legnagyobb esélyük a boldog és tartós házasságra, ha 25 és 30 éves koruk között mennek férjhez! Meglepő? Tán nem annyira... Igaz? Nem biztos.. Lássuk, ők mivel támasztották alá ezt a "szenzációs" kijelentést!


Fotó: Luigi Fedeli/500px.com

Állításaik szerint:

1. Minél magasabb egy nő iskolai végzettsége, annál kisebb az esélye annak, hogy válással végződik a házassága, 25 éves korára pedig valószínűleg már a tarsolyába kerül egy-két diploma. A jól képzett nők sokkal inkább tisztában vannak önmagukkal és azzal, milyen típusú férfira vágynak.

2. 25 év fölött a nők általában már önfenntartóak – így sokkal kisebb esélye van annak, hogy bizonytalan anyagi helyzetük miatt rohannak bele egy elhamarkodott házasságba.

3. Ha a nők a házasság előtt éltek már egyedül, jó esetben megtanultak gazdálkodni a keresetükkel, és a bürokrácia útvesztőiben is kiismerik magukat – így csökken az esélye annak, hogy meggondolatlanságból bekövetkezett anyagi gondok miatt vitázzanak a férjükkel. Felmérések szerint a házasságok nagyon nagy százaléka bukik el pénzzel kapcsolatos összetűzéseken, konfliktusokon.

4. 25 éves korukra a nők már túl vannak egy-két kapcsolaton, így tisztában vannak azzal, milyen férfi az, akivel együtt tudnak élni hosszútávon, és mi az, amit képtelenek lennének elviselni.

5. Ebben a korban a nők már általában rendelkeznek munkahellyel, van tapasztalatuk az emberekkel, és megtanulták kezelni a konfliktushelyzeteket.

A fentiekből nekünk úgy tűnik, a házasságban minden feladat a nőre hárul... Vajon a férfiaknál mi lehet az ideális kor?

Írjátok meg a véleményeiteket a kommentekben!