Ezért lehet veszélyes a szex az űrben

Borítókép: Ezért lehet veszélyes a szex az űrben Forrás: Getty Images (FoxysGraphic)
A gondolat csábítónak tűnhet, és az űrturizmus fejlődésével hamarosan meg is lehet rá az elméleti lehetőség, a tudósok viszont igyekeznek lehűteni a kedélyeket.

Bár most még úgy tűnik, szex az űrben csak a filmekben lehetséges, a szakemberek szerint az űrturizmus potenciáljának növekedésével egyre nő a valós lehetőség is arra, hogy az emberek az űrben bonyolódjanak intim kapcsolatba. Ez pedig azért probléma, mert a súlytalanság állapotában néhány póz izgalmasnak tűnik ugyan, de mi van akkor, ha egy nő teherbe esik az űrben? Senki sem tudja, ennek milyen hatása lehet a magzat korai fejlődésére, illetve a későbbiekre.

„Irreális lenne azt feltételezni, hogy minden jövőbeli űrturista tartózkodni fog a szexuális tevékenységektől” – fogalmaz a jelenséget kutató és ezzel kapcsolatos tanulmányt jegyző brit Cranfield Egyetem sajtóközleménye.

Azt is hozzáteszik, hogy az űrben történő fogantatásra való felkészületlenség komoly probléma, amely úgy tűnik, számos kockázatot rejt magában
írja a Futurism.com.

Hogy mi lehet a megoldás? A szakértők szerint a résztvevőket a repülés előtt tájékoztatni kell majd a kockázatokról. Ezen kívül lemondó nyilatkozatot kell majd aláírniuk, amely szerint „a résztvevők kizárólagosan felelősek a következményekért, ha az űrrepülés során vagy röviddel az űrrepülés után teherbe esnek” – írja az iflscience.com.

A fogamzásgátlók használatát is támogatják a kutatók, de kiemelik, hogy az emberi fogamzásgátló módszerek hatékonyságát még senki sem vizsgálta az űrben.

Forrás 1, forrás 2.

Melyek a legszexéhesebb csillagjegyek? A lenti galériában mutatjuk!