Titkos testbeszéd, amelynek egyetlen férfi sem tud ellenállni? Tanuld meg te is!

Borítókép: Titkos testbeszéd, amelynek egyetlen férfi sem tud ellenállni? Tanuld meg te is! Forrás: Getty Images
Az első benyomás igenis számít. Mivel a férfiakra - és a nőkre is- legelőször a vizuális inger hat, ezért nem mindegy, hogyan jelenünk meg, mennyire vagyunk igényesek és ápoltak, de bizony az is sokat számít, hogy a testünkkel hogyan kommunikálunk, mit üzenünk.

Többéves kutatássorozat kimutatta, hogy nagyon kevés információ alapján hozunk meg döntéseket az emberekről, amikor először találkozunk velük. Már a vizuális ingerek alapján képesek vagyunk róla ítéletet alkotni, majd a beszélgetést követően tudjuk ezt a benyomást színesíteni és tovább építeni, vagy éppen rombolni. Azonban van valami, ami nem csak a fizikai érzékelésünkre hat, mégis jelként érzékeljük, és akár megalapozhatjuk vele a kezdeti szimpátiát. Ez pedig nem más, mint a testbeszéd.

Nagyon fontos tudni, hogy más testbeszéd imponál a nőknek és más a férfiaknak. Tehát nem biztos, hogy ugyanazt kell keresnünk a másikban, mint amit mi közvetítünk felé, főleg akkor, ha ellentétes nemről van szó.

A férfiak ugyanis inkább sokat változtatják a testtartásukat és sokat beszélnek, míg a nők inkább az arcjátékukkal és a mimikájukkal fejezik ki, ha szimpatikus az illető.

Jól érzem magam a társaságodban

Ha egy férfi gyorsan beszél, gyakran változtatja testtartását, mozgatja a fejét, és beszéd közben előkerül az “aha”, “basszus”, “uh” “igen” kifejezés, akkor valószínűleg izgalmasnak tartja a társaságunkat. Ha ezt nőként az arcmimikánkkal, arckifejezésünkkel visszaigazoljuk, ráhangolódunk az ő mondandójára, és mosolygunk, akkor lényegében megerősítjük benne, hogy érdekes, amit mond, és számunkra is szimpatikus.

Magabiztosság

A férfiak esetében ugyanazok a jelzések - gyors beszéd, sok fej- és testmozgás, valamint új jelzések felbukkanása, valamint a kifelé irányuló gesztusok azok, amik a magabiztosságról árulkodnak. A nőknél ez szinte ugyanaz. A nők is rendszeresen változtatnak testhelyzetükön, arckifejezésükön és néha megérintik a férfit.

Kedvellek, tetszik, amit látok

Ha többet mosolygunk a szokásosnál, akkor azt fejezzük ki, hogy szimpatikus az illető és jól érezzük magunkat a társaságában. Ha viszont szexuálisan is érdekel minket az illető, akkor képesek vagyunk nyitott szájjal mosolyogni.

Ha erőteljesen bólogatunk, akkor is kifejezzük a szimpátiánkat, és ezzel finoman jelezzük az illető felé, hogy érdekel minket.

Felkeltetted az érdeklődésem

Ha a másik szemét a szokásosnál hosszabb ideig nézzük, akkor érdeklődünk az illető iránt. A kölcsönös szemkontaktus izgató lehet, ezért általában csak pár pillanatig tart. Ha hosszan egymásba fonódik a tekintetünk, azzal azt üzenjük, hogy nem csupán vonzódunk a másikhoz, de kapcsolatot szeretnénk vele kialakítani.

Az is előfordulhat, hogy nem csak a másik szemét vizslatjuk, hanem a testét is. Ha azon kapjuk magunkat, hogy a másik testét “szkenneljük”, akkor jó, ha tudjuk, hogy határozottan érdeklődünk a másik iránt.

Közelebb akarok kerülni hozzád

Ha a testhelyzetünk nyitott, és közvetlenül szemben ülünk a másikkal, előre hajolunk, tágra nyitjuk a szemünket, nem tesszük karba a kezünket, akkor azt sugalljuk, hogy érdeklődünk a másik iránt és vágyunk a közelségére, az intimitásra. Ezzel lényegében azt mutatjuk, hogy megközelíthetők vagyunk.

Kívánlak

Ha szexuálisan vonzódunk valakihez, akkor aktívabbakká válunk, és akarva-akaratlanul is megnyaljuk a szánk szélét. Ez a lassú ajaknyalogatás azonban szándékos is lehet, és ekkor nyilvánvalóan a flört jele. Még nyilvánvalóbb, hogy valaki flörtölni szeretne velünk, amikor saját magán önérintést végez, például az ujjával vagy egy tollal megérinti az ajkait, vagy a mellét, esetleg még lejjebb kalandozik.

Csábítás

Amikor “véletlenül” megérintjük a másikat, akkor csábítunk. Ha “véletlenül” úgy ülünk, hogy a lábaink kissé összeérintkeznek vagy lehetővé tesszük, hogy a kezünk a másik testéhez érjen, vagy a vállunk “véletlenül” találkozzon, akkor lényegében csábítunk.

Non verbális kommunikáció, ami mindent elronthat

Az olyan jelzések, mint a test dörzsölése, a kéz tördelése, az önmeghatározó viselkedés, az arc megérintése, az elfordulás ronthat a szimpátia megítélésében. Ezen kívül, amire érdemes figyelnünk:

Ápolatlanság: A piszkos, zsíros haj és köröm, a nagy izzadság foltok, az ápolatlan ruhák mind kikapcsolják az érdeklődést. Az ápoltságra gyakran nem non-verbális kommunikációként tekintünk, pedig sokat elárul a másikról.

Hangnem: Ha túl hangosak vagyunk, ha nyávogunk, orrhangon kommunikálunk, esetleg furcsa hangokat adunk ki magunkból - horkantás, torokköszörülés stb.- akkor szintén nem keltünk szimpatikus hatást. Nagyon fontos, hogy mit mondunk a találkozókor, azonban az talán még fontosabb, hogyan mondjuk.

Testtartás: A lecsúszott vállak, a görnyedt hát, a hanyag vagy összegubózott testtartás azt árulja el rólunk, hogy nincs önbizalmunk, ezért a másik nem fog túlságosan beleállni az interakcióba.

Szemkontaktus: Ha megfelelően tartjuk a szemkontaktust, akkor azt jelezzük a másik felé, hogy figyelünk rá. Ha túl keveset, vagy túl sokat nézünk a másik szemébe, az zavarni fogja a másikat, és úgy fogja érezni, hogy nem vagy túlságosan érdekeljük. Ha a földre meredünk, vagy megtagadjuk a másik tekintetét, vagy ha túlságosan bámulunk egy bizonyos testrészt, akkor biztosan búcsút mondhatunk a szimpátiának.

Negatív arckifejezések: Ha dühös, túlterhelt, szomorú arcot vágunk, akkor nem vagyunk csábítóak a másik szemében. Jó, ha vidám az arckifejezésünk, ha a másikkal vagyunk.

Belemászni a másik személyes terébe: A szemkontaktushoz hasonlóan fontos annak a szabályozása is, hogy milyen messze, távol illetve közel vagyunk a másikhoz. Van-e “egyszemélyes burkunk”, amivel távol tartjuk a másikat, amiben szorongunk, vagy bizalmat szavazunk a másiknak és hagyjuk, hogy közelebb kerüljön hozzánk.

Ha te is szeretnéd befejezni az eredménytelen szélmalomharcot, ha te is szeretnéd megélni a reménytelen szerelem helyett a beteljesült szerelmet, akkor gyere el az “Érd el, hogy ő fusson utánad” tanfolyamra, ahol megtudhatod, hogy mi a probléma, elengedheted, hogy te fuss utána, és elérheted, hogy valóban ő tegyen feléd lépéseket.

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

Nézd meg, mely csillagjegyek vonzzák egymást akaratlanul is!