Miért nem kell megpucolnod többé a gyömbért?

A legtöbb gyümölcs és zöldség héja amúgy is ehető, még az olyanoké is, mint például a gyömbér, amit sokszor csak fáradtságos munkával lehet megpucolni. Na jó, persze ott a kiskanalas módszer, ami megkönnyíti a dolgunkat, de, ha a gyömbér héja valóban ehető, akkor minek megpucolni?
A minap a purewow egyik cikkére bukkantam, amiben egy gasztro szerkesztő arról mesélt, hogy miért felesleges bajlódni a gyömbérpucolással:
Két alkalommal is szemtanúja voltam olyan gasztro szerkesztőknek, akik nem hámozzák meg a gyömbért. Az első Alison Roman, egy szakácskönyv szerzője volt, akik egy csicseriborsó-pörköltet készített egy főzős videóban a New York Times számára. "Nem fogom meghámozni a gyömbért. A külső héja annyira vékony, hogy őszintén szólva észre sem lehet venni, hogy ott van" - mondta a videóban.
A második, Molly Baz volt, a Bon Appétit gaszto szerkesztője egy újabb receptvideóban, miközben egy fűszeres pácolt csirkét készített: "Észre fogod venni, hogy nem hámoztam meg a gyömbért. Én soha nem hámozom meg a gyömbért. Nem értem, az emberek miért hámozzák meg. Valaki egy nap úgy döntött, hogy meg kell szabadulnunk a héjától, majd azóta mindenki ezzel pazarolja az idejét. Hacsak nem régi, ne vesződj vele" – tanácsolja Molly.
Azóta Gillen kétszer is tesztelte a hámozás nélküli módszert a saját konyhájában: Az eredmények? A hivatalos íztesztelője (a férje) egyik alkalommal sem szólt egy szót se evés közben, merthogy nem vette észre a különbséget.
Ha tehát szőröstül-bőröstül megesszük, a főzésbe fektetett munkánkat és az élelmiszerpazarlást is csökkentjük valamelyest. Egy dolgot persze ne felejts el: alaposan megmosni, mielőtt feldolgoznád!