Őrült orosz life hackek, amik felrobbantották a Youtube-ot

Borítókép: Őrült orosz life hackek, amik felrobbantották a Youtube-ot Forrás: Kon Karampelas/Unsplash.com
Mindannyian szeretünk apró trükköket tanulni, amivel egyszerűbbé tehetjük az életünket, vagy könnyen és gyorsan kipróbálhatunk valami érdekességet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Google kevesebb mint 1 másodperc alatt közel ötvenmillió Youtube találatot ad ki a life hack keresőszóra.

Ki ne akarná tudni, mi a trükkje a tuti edénytisztításnak, hogy kell úgy feltenni egy sebtapaszt, hogy ne jöjjön le napközben, vagy épp hogyan lehet hatékonyan kiszedni a fésűben ragadt hajszálakat?

Persze az internet kimeríthetetlen lehetőségeinek tárházában nem csak szolid videókat találunk valóban praktikus, napi szinten használható dolgokról. Könnyű belefutni olyan tartalmakba, amik ámulattal vegyes viszolygással töltenek el és magunk sem értjük pontosan, hogy miért kattintottunk bele és néztük végig. Zsinórban háromszor.

Ha fel vagy készülve erre az érzésre, jöjjön a Russian Beyond gyűjteményéből pár olyan trükköt bemutató orosz life hack videó, amikről legvadabb álmaidban sem gondoltad volna, hogy léteznek. Slusszpoén: mindegyik videó többmilliós megtekintést hozott a Youtube-on!

Konzervnyitás puszta kézzel

Te is jártál már úgy, hogy szinte a szádban érezted a chilis bab ízét, mikor szomorúan konstatáltad, hogy elromlott a konzervnyitó? Ennek a videónak hála, egy ilyen fiaskóból is könnyen fel tudsz állni! Bear Grylls is megirigyelhetné ezt a technikát, aminek a lényege, hogy a konzervdoboz két oldalát benyomod úgy, hogy a keletkezett gyűrődés egy háromszög szerű alakzatot adjon ki. Ezután gyors mozdulatokkal nyomd mindkét oldalt, aminek következtében a konzervdoboz nemes egyszerűséggel széttörik. Óvatosan a nagy erővel, vigyázz, hogy a szétnyíló fém ne vágja meg a kezedet!

Kifordított főtt tojás

Ugyanis a hagyományos "belül sárgája, kívül fehérje" verziót mindenki el tudja készíteni. Miért ne dobnád fel a saját vagy a gyerekeid reggelijét valami nem hétköznapival? Fogj egy tojást, alaposan celluxozd körbe, majd tedd bele egy nejlonharisnyába úgy, hogy a két végét erősen megcsomózod. Ezután a harisnya két végét fogva pörgesd meg a tojást. Szedd ki a harisnyából, de a cellux maradjon rajta és jöhet a hagyományos tojás főzés. Három perc múlva pedig kész az izgalmas végeredmény!

Instant fagyasztott víz, ami bűvésztrükknek sem utolsó

Azt hinnéd, hogy a fagyasztott víz készítésében semmi izgalmas nem lehet? Ennél nagyobbat nem is tévedhetnél! Fogj egy fél literes üveget és töltsd tele csapvízzel. Ezután tedd a fagyasztóba és állítsd -19 fokra. 90 perc múlva óvatosan vedd ki úgy, hogy ne nagyon rázd össze, lassan emeld a levegőbe és ejtsd az asztalra és voilá, a szemed előtt játszódik le a fagyás folyamata!

Apropó Youtube, a galériára kattintva megtudhatod, mik voltak a legrégebbi feltöltések a videómegosztó portálon.