Olcsó húsvéti dekorációk: 5 szuper, filléres DIY dekortipp

olcsó húsvéti dekorációk Forrás: Getty Images
Ha idén kevesebbet szánnál a húsvéti díszítésre, válassz az alábbi olcsó húsvéti dekorációk közül kedved szerint.

Az ünnepek előtt a legtöbben kicsit többet költünk, mint szeretnénk, miért ne használnánk hát ki azokat a lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően több maradhat a zsebünkben? Jöjjenek most olyan ötletes és olcsó húsvéti dekorációk, amelyekkel úgy spórolhatsz, hogy közben jól is érzed magad, és szuper dolgokat alkothatsz – akár a gyerekekkel közösen.

Olcsó húsvéti dekorációk: 5 kreatív ötlet fillérekből

Mi fér bele a keretbe? – Ha van egy használaton kívüli képkereted, zsinórod, ragasztód és egy kis kreativitásod, akkor csak a fantáziád szabhat határt, hogy „mi fér bele a keretbe”. Kifújtátok már a húsvéti tojásokat? Akár azokat is rögzíthetitek, és alkoholos filccel saját feliratot is írhattok rájuk. Ha a tojásokat inkább a locsolóknak tartogatjátok, akkor színes betűket vagy figurákat is tehettek a keretbe.

Nyuszipopó a cserépben

Így tudsz egy cserép, némi textil, szőrpamacs, filcanyag és ragasztó segítségével cuki, cserépből kikandikáló nyuszipopót készíteni húsvétra. Ez garantáltan kicsik és nagyon kedvenc húsvéti dekorációja lesz. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy ha mindened van otthon hozzá, akkor akár ingyen is elkészítheted! A szőrpamacs így vagy így a legegyszerűbb, csak egy kis fonal és olló kell hozzá.

Olcsó húsvéti dekoráció két perc alatt

Ha szorít az idő, vedd elő az egyik nagy üvegvázádat vagy bármilyen nagy üvegedényt, amid van. Szórd bele a tavalyról maradt tojásdíszeket, és állíts bele néhány barkaágat, vagy bármilyen faágat, amit a közelben tudsz szerezni. Az egész csak két perc, a végeredmény viszont látványos lehet!

Húsvéti koszorú

Az olcsó húsvéti dekorációk lényege, legalábbis az egyik, hogy dolgozz abból, amid már úgyis van. Ha nem dobtad ki a vécépapír gurigákat már egy ideje, akkor készülj a kreatívkodásra: szuper dolgokat, például koszorút is készíthetsz a felhasználásukkal.

Zero waste nyuszis váza

Ne dobd ki az üres konzervdobozt és a maradék papírt, mert ellenállhatatlanul cuki, nem mellékesen olcsó húsvéti dekorációk készülhetnek belőlük. Kis papír, kis filcanyag, és már kész is a szupercuki nyuszis váza vagy cserép. Szemet és bajuszt alkoholos filccel is rajzolhatsz rá. Mielőtt a gyerekek kezébe adod, ellenőrizd, hogy sehol nem éles-e a felület.

Galériánkban további 15 papírból készült DIY húsvéti dekort mutatunk!