Ne meneküljenek idén a lányok a fiaink elől, itt a gyors és olcsó házi parfümreceptünk

Borítókép: Ne meneküljenek idén a lányok a fiaink elől, itt a gyors és olcsó házi parfümreceptünk Forrás: Getty images
Gyerekkorom húsvétjairól két emlékem van: az egyik, hogy menekülök a fiúk elől, a másik, hogy direkt nem mosok hajat, mert úgyis büdös lesz. Ezért szeretném, ha azoknak a lányoknak, akiket a fiaim locsolnak meg, ne ilyen emlékeik legyenek.

Azt szinte 100%-ig biztosan állíthatom, hogy sajnos nincs olyan illat, ami mindig mindenkinek tetszik, viszont azzal tudunk kedveskedni a lányoknak, ha visszafogottabb és könnyebben elillanó illattal ajándékozzuk meg őket.

Ehhez a recepthez nem lesz másra szükséged, mint:

  • desztillált víz
  • gyógyszertári alkohol (ha nagyon kicsik és könnyen szembe kerülhet, akkor kihagyható)
  • illóolaj

Nálunk egyelőre a fiúk mindenből ki szeretnék venni a részüket, szeretnének tojást is festeni és azt is szeretnék, ha őket is meglocsolnák. Mivel én nem vagyok egy ilyen sztereotip szerepnáci anyuka, ezért megbeszéljük miről szól a húsvét, miért a lányokat locsolják meg stb... De felőlem aztán mindenki részt vehet minden oldal mókáiban. Azt viszont fontosnak tartom, hogy

a nem az nem, még akkor is, ha ünnepről is van szó.

Ha valaki nem szeretné, hogy meglocsolják nem kell üldözni, lefogni, csak azért is meglocsolni. A húsvétnak ezt a "hagyományát" kifejezetten taszítónak tartom, hiszen nincs ünnep vagy indok, ami mentesítené a szabad akaratot szerintem. De ez vidám kis DIY cikk, szóval be is fejezem a filozofálgatást.

Maga az elkészítés nagyon egyszerű.

Vegyetek egy számotokra tetszőleges, szórófejes flakont. 3/4-ig töltsétek meg a desztillált vízzel, - amennyiben tesztek bele - 1/4 alkohol és végül 5-8 csepp illóolaj. Ha szeretnétek lehet keverni, én biztosan hagyom majd a fiúknak, hogy ők válasszák ki, milyen illatú legyen az ő parfümjük. Tekerjétek rá a szórófejet és indulhat is a locsolás.

Ha nézegetnétek milyenek voltak régebben a húsvéti ünnepségek, nézzétek meg galériánkat!