Mentálhigiéné K-tól H-ig

Borítókép: Mentálhigiéné K-tól H-ig
Ki ne szeretné tudni, hogy mire rendeltetett vagy mit rejt a jövője? Jól döntött-e egy fontos kérdésben, a megfelelő párt választotta-e? Saját magunk megismerésének számtalan útja lehetséges. Vannak, akik az ezoterikus módszerekre esküsznek.

Kineziológia
A stressz feloldásának lehetséges módszere. A legtöbb országban atermészetgyógyászat körébe sorolják. A lélek felől közelít az emberhez, lényege, hogy minden, ami történik velünk, elraktározódik bennünk. A hatások blokkolódhatnak, azaz testünk energiája elakadhat valahol. A kineziológus izomteszt segítségével felméri az állapotot, megkeresi és feloldja ezeket a blokkolódásokat. Akezelés során enyhe nyomást gyakorol a páciens két karjára, miközben kérdéseket tesz föl. Aválaszokat az izomtónus
reagálásából érzékeli.
Másfél órás alkalom: 5000–9000 forint.

Számmisztika, névelemzés
Az önismeret eszközeinek tartják őket követőik. A számmisztika születési dátumunk alapján archetípusokat különböztet meg, ezek szerint mindenkinek van egy egyéni szerepe. A számmisztika követői úgy tartják, hogy a számokból megismerhetjük küldetésünket. A névelemzés hasonló: azt állítja, hogy a vezeték- és keresztnév analízise képes megmutatni a lehetőségeinket, vagy azt, hogy mennyire azonosul a lélek önmagával, hiszen a neveknek jelentése van.
Egy elemzés átlagosan 3000 és 7000forint között mozog.

Agykontroll
Stresszkezelő, ön- és elmefejlesztő módszer, amely abból indul ki, hogy agyunknak csupán a töredékét használjuk. Híveiúgy tartják, hogy az agykontroll segítségével nagyobb mértékben használhatjuk ki elménk lehetőségeit, így hatékonyabban kezelhetjük problémáinkat. Fontos eszköze a relaxáció. Az agykontrollt alkalmazók szerint a módszer eredményes például az alvászavar megszüntetésére, a migrén elmulasztására is.
40 órás agykontrolltanfolyam: 35–40 000 forint.

Jóslás
A művelet több ezer évre is visszanyúlik. Sokan és sokféleképpen jósolnak: vannak, akik állítják, hogy a tévén keresztül is képesek megjövendölni idegen emberek sorsát, mások telefonon, e-mailben vagy levélben is vállalkoznak rá. A személyes konzultáció is sokfajta lehet: vannak jósok, akik csak a pontos születési dátumot használják, mások a kártyára esküsznek, de vannak, akik tenyérből vagy kávézaccból jósolnak. Az eszközök sokfélesége mellett a célok is eltérnek: a jóslás vonatkozhat az egészségre, pénzre, szerelemre, gyermekáldásra, sorsra vagy üzleti döntésre.
Alkalmanként 5 és 15000 forint közötti összeget kérnek el.

Horoszkóp
Sokak hite szerint a horoszkóp olyan térkép vagy ábra, mely születésünk pillanatában rögzíti a Nap, a Hold és abolygók állását. Az asztrológus ebből az ábrából személyiségünk jellemzőit festi le, jósolja meg a jövőt, mert úgy tartja, hogy születési időpontunk kihat asorsunkra és a jellemünkre. Praktikus kérdésekre is válaszol, létezik napi és éves prognózis is. Jószerével annyi típusa van, ahány kultúrkör: nálunk is jól ismert a kínai, az egyiptomi vagy az inka horoszkóp.
Személyre szóló horoszkóp 10000forint, párkapcsolati 5900 – 15 000 forint, éves előrejelzés 5900 – 16 000 forint (az árak 1alkalomra, azaz 1 órára értendők).

Szerző: Biczó Gabriella, Illusztráció: László Zsuzsi

Ez a cikk Sorskérdések, stresszoldás, önismeret másként címmel az Éva magazin 2010. évi augusztusi számában jelent meg. Minden jog fenntartva.