Magabiztosan a csúcson- Legyél tudatos tető témában is!

Borítókép: Magabiztosan a csúcson- Legyél tudatos tető témában is! Forrás: Terran
Akár teljesen új házat építünk, akár a meglévő tetőnket készülünk felújítani, hasznos lehet, ha legalább alapfokon elsajátítjuk a tetőfedők szókincsét. Várjuk magabiztosan a mesterembereket és zsebeljük be büszkén az elismerő tekinteteket. A Terrán segít a tudásod bővítésében is.

A több mint száz éves Terrán, nemcsak arra törekszik, hogy a tetőfedéshez szükséges minden elemet biztosítson vásárlói számára, hanem abban is segítséget nyújt, hogy tájékozottabban futhassanak neki a tervezésnek és munkálatoknak.

Ezért íme egy rövid lista a leggyakoribb, tetővel kapcsolatos szakkifejezésekkel.

Indulhat a tanulás!

Forrás: Terran

Élgerinc: Két tetőrész ferdén futó metszésvonala, ha a felületek egymással bezárt, belső szöge kevesebb, mint 180 fok. Nem összekeverendő a taréjgerinccel.

Generon: A Terrán saját megoldása zöldenergia-termelésre. A díjnyertes fejlesztésű, tetőcserépébe integrált napelemes rendszer megkönnyíti a későbbi bővítést, karbantartást, és mivel hagyományos cserepek helyett alkalmazható, nem szükséges a nagytáblás rendszereknél alkalmazott rögzítési gyakorlat alkalmazása, elkerülhető a tetőhéjazat megbontása. Így nem sérül a tető védelmi funkciója, ráadásul a megjelenése is modern és esztétikus marad.

Taréjgerinc: Két tetőrész vízszintes metszésvonala, ha a felületek egymással bezárt, belső szöge kevesebb, mint 180 fok.

Forrás: Terran

Tetőhéjazat: A tetőszerkezet legfelső rétege, burkolata. Többféle anyagból, kialakítással készülhet, például betoncserépből, kerámiacserépből, cserepes lemezből, zsindellyel stb.

Kúpcserép: A tető gerincének formára alakított fedőeleme, melynek célja, hogy itt is biztosítva legyen a tető vízzáróssága. Manapság kúpalátétet szoktak helyezni alá, hogy meggátolják a madarak és a nagyobb testű rovarok bejutását a tetőfedés alá.

Ha további hasznos információkkal bővítenéd tudásod látogass el a blog.terranteto.hu vagy a terranteto.hu oldalakra, ahol érdekesebbnél érdekesebb tartalmakkal várják az odalátogatókat.