Nincs nyár enélkül: világít is, zenél is, bent is, kint is, esőben is!

Borítókép: Nincs nyár enélkül: világít is, zenél is, bent is, kint is, esőben is!
Az IKEA piacra dobta új, VAPPEBY Bluetooth hangszórós lámpáját, amely garantáltan az idei nyár főszereplője lesz - legyen szó kerti partiról, egy esős, otthon töltendő délutánról vagy egy éjszakai kádfürdőzésről.

Három gyerekes anyuka vagyok: szóval a hangzavar nálunk szinte állandó. Vagy hárman mesélik, hogy kivel mi történt aznap, vagy hogy ki mit szeretne, vagy nekünk kell nekik mesélni. Vagy ugye vitáznak, bár nyilvááán ilyen szinte sosincs. :D

Mikor nem zeng ettől a három csodás gyermektől a ház? Sorolom:

  • Amikor alszanak
  • Amikor nincsenek itthon
  • Amikor valamit néznek és/vagy hallgatnak.

Utóbbit tudatosan alakítjuk: a képernyőidejüket amennyire lehet, próbáljuk minimálisra csökkenteni. Mesét szoktunk nekik olvasni, de nyilván nekünk sincs lehetőségünk egész nap a szórakoztatásukra, bármennyire is szeretünk együtt olvasni velük. Ezért mostanában hallgatni szoktunk - méghozzá zenét. Hol gyerekdalokat, hol mai slágereket, amilyen hangulatban épp vannak a gyerekek. Általában ők választhatnak. Bár ezt egy kisebb vita azért még megelőzi, hogy ki választhat először és ki hányat választhat. Persze felváltva. De a lényeg, hogy azt hallgatjuk, amit szeretnének.

Eddig a zenehallgatás laptopon és telefonon zajlott, ám új szintre emelődött ez a rituálénk, amikor megérkezett hozzánk tesztelésre az IKEA VAPPEBY Bluetooth hangszórós lámpája, amely egy pillanat alatt a gyerekek kedvence lett. Na jó, meg a miénk is.

A kislányom táncol épp, miközben a kedvenc dalát hallgatjuk a Vappeby-n.

Iszonyatosan könnyen és gyorsan összekapcsoltuk a telefonjainkkal és mivel tényleg nagyon könnyen kezelhető, hamar indult a „buli”. A hangminőség is szuper, ráadásul mivel ugye hivatalosan ez lámpa, esti sötétségben vagy a délutáni csendespihenő alatt is használható – vagy énidőzés közben a fürdőszobában is.

A fürdőszobában is bátran mertem használni - bár a kádfürdő neki nem ajánlott, pár vízcsepptől még nem lesz baja.

És mit tud még ez a szuper kis kütyü?

  • tölthető, beépített LED izzót tartalmaz, két különböző világítási módot kínál, és 360 fokos szögben szórja a hangot.
  • védett a kisnyomású vízsugár ellen, így nem kell óvni 1-1 vízcsepptől sem, így akár kültéren is használható, kedvezőtlen időjárási körülmények esetén is.
  • a piacon ez az első olyan Bluetooth hangszóró, amely Spotify Tap funkcióval rendelkezik, azaz a bekapcsológombja a hozzá csatlakoztatott eszközökön egyben a Spotify „felébresztésére” is szolgál. Egyszeri megnyomásával a Spotify ott folytatja a zenei lejátszást, ahol legutóbb meg lett állítva. A gomb újabb megnyomásával új zenei válogatást állít össze használójának zenei preferenciái alapján.

Galériánkban olyan okoskütyüket mtatunk, amelyek nem hiányozhatnak már egy modern otthonból: