Gyors és látványos karácsonyi dekorötletek a lakberendezőtől

Borítókép: Gyors és látványos karácsonyi dekorötletek a lakberendezőtől Forrás: unspalsh/Erwan Hesry
Te is szívesen kicsinosítanád az otthonodat az ünnepek előtt, de nem tudod, hogyan fogj hozzá és az idő sem neked dolgozik? Akkor mutatok néhány gyors és ötletes karácsonyi dekorációt, ami még neked sem okoz majd gondot.

A leggyorsabb és leglátványosabb módszer, ha lecseréled a lakásban a textileket. Egy karácsonyi függöny, terítő vagy néhány párnahuzat csodákra képes. Színekben törekedj rá, hogy minél több pirosat, bordót, sötétzöldet, sötétkéket, aranyat és ezüstöt használj, amelyek visszahozzák az ünnepi hangulatot. Anyagokban a szatén, a bársony, és a szőrme lesz a befutó. De ha kedveled a naturális, kissé rusztikus, vagy épp skandináv vonalat, a len, a gyapjú és a vászon lesz számodra a legmegfelelőbb.

Aztán ott vannak a figurális díszek, mint a mikulás, a szarvasok és a diótörők, amikkel szintén elérheted a kellő hatást, és persze ne feledkezz meg a gyertyákról, lámpásokról, és csillagdíszekről sem! De ne szórd szét őket a lakás különböző pontjain, inkább alakíts ki belőlük kisebb csoportokat, ami szuper fókuszpontja lehet majd az otthonodnak.

Azonban ha ennél olcsóbban úsznád meg a dolgot, érdemes a természet felé venned az irányt!