28 tipp a takarítás világnapja alkalmából!

Borítókép: 28 tipp a takarítás világnapja alkalmából!
Szeptember 3. hétvégéjére esik a takarítás világnapja. Csak elkezdeni nehéz, közben már kész élvezet!

2013-ban szeptember 21-én „ünneplik" a takarítás világnapját. Na de félre az idézőjelekkel, miért ne lehetne ez valóban ünnep? Akinél már amúgy is minden csillog-villog a lakásban, az részt vehet olyan programokon, amelyek során erdőkben, természetvédelmi területeken csinálnak rendet – például a II. kerületi Apáthy-sziklánál.

Akinél viszont még van mit csinálni otthon, annak itt van néhány tipp az evamagazin.hu kincsestárából:

Takarítási terv – tennivalók egy hétre lebontva

Hétfőn portörlés, kedden porszívózás – ha azt se tudod, hol áll a fejed a sok munka és családi teendők közt, a rendszeresség segít! Már napi 15 perc takarítással is csodákat művelhetsz, az otthonod érezhetően meghálálja a mindennapi gondoskodást. Ja, és a módszer előnye, hogy a hétvége a pihenésé! :)

Mi mindenre jó a rizs, a hajszárító, a citrom?

6 otthoni kellék, amelyet nem rendeltetésszerűen használva meglepő eredményeket érhetsz el a házimunkában, és egyben fel is dobhatod a mindennapi rutint!

5+1 furcsa tipp a házimunka megkönnyítésére

Tudtad, hogy a ketchup kiválóan oldja a rézedényekre égett koszt? Ha nem hiszed, próbáld ki! Olvasd el további tippjeinket is és persze oszd meg velünk a saját bevált trükkjeidet emailben vagy kommentben!

Te hogyan szakítasz időt a házimunkára?

Mindenkinél más módszer válik be – reméljük, ez a 6 tipp olvasóinktól segíteni fog abban, hogy kialakítsd (vagy felülvizsgáld) a sajátodat!

Fotó: Europress, Pinterest