Erre is használhatók! Takarítás, kicsit másként

Borítókép: Erre is használhatók! Takarítás, kicsit másként
6 meglepő tisztítási tipp, amiket neked is érdemes kipróbálnod.

1. Rizs
Rettentően koszos már a kávédarálód? És fura szaga is van? Darálj le benne egy marék nyers rizst – ez magába szívja a kávészemekből lerakódott zsíradékot és a szagokat. Kiürítés után száraz papírtörlővel töröld ki a maradékot.

2. Só
A só a lefolyótisztítástól kezdve a rézedények fényesítéséig rengeteg mindenre jó, ám egyik leghasznosabb jellemzője, hogy a vasaló talpát is könnyedén csillogóra varázsolja. A foltos aljú, forró vasalót (a gőzölés funkciót kapcsold ki), húzd át néhányszor egy papírlapon, amit előzőleg teleszórtál sóval.

3. Hajszárító
Ugye milyen irritáló, hogy bármit veszel, mindig minden tele van ragasztva matricákkal, amiket aztán órákig kapargathatsz, amíg megszabadulsz tőlük? Az egyszerű megoldás a hajszárító! Melegítsd át a matricát – ettől majd megolvad a ragasztó, és pikk-pakk lehúzhatod a termékről.

Meglepő tippek a házimunka megkönnyítésére – próbáld ki őket!

4. Fogkrém
A fehér színű fogkrém nem csupán az ezüstöt varázsolja pillanatok alatt fényesre, de a linóleumot is. Makacs foltok esetében mással nem is érdemes próbálkoznod.

5. Dió
Fapadlód van? És itt-ott felfedezhető rajta néhány karcolás? Dörzsöld át a kényes területeket dióbéllel – a benne levő természetes olajak elhalványítják a "sebeket".

6. Citrom
Íme a legjobb megoldás a koszos, foltos fa vagy műanyag vágódeszkák tisztítására: vágj félbe egy citromot, facsard a deszkára a levét, alaposan dörzsöld be vele, hagyd állni 20 percet, majd öblítsd le a deszkát. Ugye, hogy jobb, mint a vegyszer?

Fotó: Europress/Éva magazin