15 aranyszabály, amit a konyha küszöbén átlépve jó, ha betartasz!
Nincs olyan csomagolt termék, amin ne lenne feltüntetve a lejárati dátum. Van, aki azt mondja, hogy ezek csak tájékoztató jellegűek egyes termékeknél, de ki akar kokettálni ugye egy kis szalmonellával? Senki.
Így talán célszerűbb a lejárati dátumot komolyan venni. Persze a tapasztalat, az orr és az ízérzet még felülírhat minden dátumot, mindenki döntsön saját belátása szerint.
No de, mi a helyzet a mélyhűtőben tárolt zöldségekkel, gyümölcsökkel vagy épp a húsfélékkel? Meddig tárolhatóak el? És hogyan?
Visszakanyarodva a hűtő polcaihoz: mik azok a termékek, amiket valóban a hidegben kell tárulni, illetve mik azok, amik a kamrában is frissek maradnak?
Ezek a kérdések vélhetően minden háziasszony gondolatait átszövik a konyhába belépve, de hogy ne csak az ételeknél ragadjunk le, a konyha tisztántartása is nagy feladat. E téren is jól jön egy kis praktika.