15 aranyszabály, amit a konyha küszöbén átlépve jó, ha betartasz!

Borítókép: 15 aranyszabály, amit a konyha küszöbén átlépve jó, ha betartasz! Forrás: Pixabay.com/Xusenru
Vajon lejárt már? Vagy még jó? A mélyhűtött zöldség, hús, gyümölcs meddig tárolható el? Hogyan tartsak patyolat tisztaságot a konyhában? Komoly kérdések és még komolyabb válaszok ételeink tárolásától kezdve a konyhai praktikákon át a tisztaság bűvkörét is érintve.

Nincs olyan csomagolt termék, amin ne lenne feltüntetve a lejárati dátum. Van, aki azt mondja, hogy ezek csak tájékoztató jellegűek egyes termékeknél, de ki akar kokettálni ugye egy kis szalmonellával? Senki.

Így talán célszerűbb a lejárati dátumot komolyan venni. Persze a tapasztalat, az orr és az ízérzet még felülírhat minden dátumot, mindenki döntsön saját belátása szerint.

No de, mi a helyzet a mélyhűtőben tárolt zöldségekkel, gyümölcsökkel vagy épp a húsfélékkel? Meddig tárolhatóak el? És hogyan?

Visszakanyarodva a hűtő polcaihoz: mik azok a termékek, amiket valóban a hidegben kell tárulni, illetve mik azok, amik a kamrában is frissek maradnak?

Ezek a kérdések vélhetően minden háziasszony gondolatait átszövik a konyhába belépve, de hogy ne csak az ételeknél ragadjunk le, a konyha tisztántartása is nagy feladat. E téren is jól jön egy kis praktika.

Galériánkban 15 jégbe fagyasztott aranyszabályt hozunk, a hűtőben tárolással és a konyha praktikus használatával kapcsolatban