eCAR 2020/ Volvo XC60 Polestar Engineered - Veszettül nyugis

Borítókép: eCAR 2020/ Volvo XC60 Polestar Engineered - Veszettül nyugis
A Volvo azok választása, akik kerülik a feltűnést, mégis olyan autóra vágynak, ami hasít, mint egy sportkocsi, tökéletesen ergonomikus, plusz olyan biztonságos, mintha soha el sem hagytuk volna az anyaméhet.

Sportkocsid van? Sokan elismerően bólogatnak, de azért... lesz, aki fancsali, irigy arcot vág a zebránál vagy a pirosnál a másik kocsiban. Olyan Volvód van, ami odaver akár egy sportkocsinak is? No problem.

Ha Volvóban ülsz, az azt kommunikálja rólad, hogy egy kedves, barátságos autós vagy, akinek a legfontosabb: a biztonság. Már korábban is próbáltuk a Volvo XC60 Polestar Engineered-t, és a nyálunk csorgott érte. A Volvo legújabb kori története maga a diadalmenet: a formatervezése soha nem volt klasszabb. Úgy kívánatos, hogy közben szuper kortárs, és mégis valamelyest visszafogott. Még az XC60 Polestaré is, ami pedig 407 lóerős, és álló helyzetből 5,3 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométer per órás sebességre.

Kattints a képre!

Ha azt mondjuk, ez több mint elég, akkor ez elég finom kifejezés. Az XC60 az ideális méretű SUV: se nem hatalmas batár, sem pedig nagynak látszó kisautó: akkora, amekkorának mutatja magát, és remekül elfér benne a kis családod. Belül is élhető: ez, kérlek szépen, a négykerekű hygge, a skandináv béke szigete. Apró dizájnelemekkel gyönyörködtet a kocsi, az anyósülésen pl. ott virít a kék-sárga svéd zászló.

Ráadásul ez az autó plug-in hibrid, ami azt jelenti, hogy akár a konnektorról is töltheted, és a városban tisztán elektromosan is suhanhatsz vele. És nemcsak azért jó a családnak, mert remekül elfértek benne, hanem azért is, mert megjelenése évében 30 márka 70 modelljéből a legbiztonságosabbnak hozta ki az Euro NCAP – az a szervezet, amely a legmegbízhatóbban méri, hogy melyik autó mennyire vigyáz ránk.

Skandináv dög

A Polestar Engineered opcióval felszerelt Volvo-modellek csillagszerű emblémáikról, fekete krómozású kipufogójukról és aranyszínű biztonsági öveikről könnyen felismerhetők.

Elöl-hátul véd

Az Aktív Kormányzás (Oncoming Lane Mitigation) névre keresztelt biztonsági rendszer segít elkerülni a frontális ütközést, a holttérfigyelő (BLIS) mérsékli a sávváltás során felmerülő ütközési kockázatot.

Sávban maradsz

Az opcióként rendelhető Pilot Assist vezetőtámogató rendszer a megfelelően felfestett útszakaszokon 130 km/óráig közreműködik a kormányzásban, gyorsításban és lassításban.

Még jó, hogy kipróbáltuk őt is! Nézd meg videónkban, hogy tetszett kollégáinknak!