Ha hullámos loknikra vágysz, használj lenmagos főzetet a hajadra

lenmag,hajápolás,szépség,hullámos haj Forrás: GettyImages
Imádom, ha nyáron a tenger vagy akár a Balaton vize csinos hullámokat varázsol a hajamba. Magamtól viszont soha nem állnék neki egy vassal, mert sem időm, sem pedig kedvem nincs órákig szöszmötölni vele. Nemrég megtudtam, hogy bíbelődés és a nyár jótékony hatásai nélkül is szuper lehet a séróm.

Összefutottam a napokban egy barátnőmmel, aki pont úgy nézett ki, mintha a fodrásztól jött volna. Közben persze elárulta, hogy otthon kutyult magának egy csodaszert lenmagból. Elsőre elég hihetetlennek tűnt, de ez a kence valóban remekül működik, és pár száz forintból, pár perc alatt elkészíthető.

Ha te is tennél vele egy próbát, mutatom, hogyan ugorj neki a feladatnak!

Lenmagos hajzselé

Amire szükséged lesz (4-5 adaghoz)

  • ¼ bögrényi lenmag
  • 2 bögre víz
  • lábas
  • kanál
  • szűrő
  • tégely

Elkészítése

Öntsd a vizet és a lenmagot egy lábasba, és néhányszor megkeverve főzd addig, míg be nem zselésedik, nyúlóssá nem válik. Ezután szűrd át egy gézen vagy harisnyán keresztül, és adagold át kisebb tégelyekbe. (Hűtőszekrényben nagyjából 1-1 1/2 hétig áll el.)

Hogyan használd?

Hajmosás után a még vizes hajon oszlasd el a zselét. (Elég, ha tincseid aljának 2/3-ára kened fel, nem kell, hogy a hajtövekre is kerüljön belőle, és semmiképp se fésüld ki a hajad, különben annyi a hullámoknak). Végül szárítsd meg a szokásos módon.

Hogyan szabadulhatsz meg a törött hajvégektől olló nélkül?