Kiválaszthatják a kismamák, milyen zene szóljon a császármetszés alatt

Borítókép: Kiválaszthatják a kismamák, milyen zene szóljon a császármetszés alatt Forrás: Getty Images (Petri Oeschger)
A dal a miénk! Egy anyuka, akinek így született a kisfia, a zene miatt még inkább úgy érezte, hogy emberi kapcsolat van közte és a műtőben lévő egészségügyi dolgozók közt.

Van egy kórház, ha nem is a város szélén, de valahol a nagy-britanniai Coventry-ben, ahol a kismamák kiválaszthatják, milyen zene szóljon a császármetszésük alatt. Konkrét dalokat adhatnak meg, amelyekre kisbabájuk a világra jön – innen kapta nevét a program: Soundtracks for Life (szabad fordításban Életre szóló zenék).

Hogy ez milyen sokat jelent a kismamáknak, arról az egyik anyuka mesélt a BBC-nek. Victoria Wormall, akinek a kisfia, Vaughan egy Harry Styles-dalra jött a világra, azt mondta,

ő ettől úgy érezte, hogy igazi emberi kapcsolat van közte és a műtőben bent lévő egészségügyi dolgozók közt, nem csupán „egy eljárás részei”.

Egy kis kártyát is kap a család

Az emléket segít megőrizni egy kis kártya is, amit a szülés után kap a család. Ezen szerepel, melyik dal szólt, amikor kisbabájuk világra jött, és azoknak a neve, akik segédkeztek a születésénél.

„Elolvasni a kártyát, amelyen a lejátszott dal címe szerepelt, és azoknak az embereknek a neve, akiket Vaughan először látott, amikor a világra jött... ez olyasmi, amit tudom, hogy meg fogunk őrizni és mindig nagy becsben fogunk tartani” – tette hozzá Victoria Wormall.

Forrás

A lenti galériánkban 5 remek könyvet mutatunk be, ami a szülésről, a császármetszésről és a VBAC-ról informál.