Kit fertőzhetett meg Károly herceg koronavírussal?

károly herceg,koronavírus,brit királyi család
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mint tegnap kiderült, a 71 éves Károly herceg tesztje pozitív lett – miközben 72 éves feleségéé, Kamilláé nem.

Úgy volt, hogy Károly és Kamilla Ciprusra, Jordániába és Boszniába utazik március 17-én, de az utazást végül törölték. A pár ehelyett március 13-án Highgrove-ba, Károly Glocestershire-i otthonába utazott, ahol Károly több személyes találkozót is lebonyolított.

A pár a húsvéti időszakot hagyományosan a skóciai Birkhallban tölti, Károly 18. századbeli kastélyában, amit a nagymamájától örökölt egy 53 holdas birtokkal együtt Royal Deeside-ban, Aberdeeneshire-ben.

Pénteken érkeztek meg, és Károly – akit skóciai tartózkodása alatt a Rothesay hercege címmel illetnek – a hétvége során a koronavírus enyhébb tüneteit észlelte magán.

Állapota nem akadályozta meg abban, hogy – a személyes kontaktust kerülve – tovább intézze napi ügyeit, beleértve a patronáltjaival való kapcsolattartást.

A nagy kérdés:

Kiket fertőzhet meg Károly?


Más furcsa kérdések is felmerültek már a családdal kapcsolatban:
Más furcsa kérdések is felmerültek már a családdal kapcsolatban: Őrült összeesküvés-elméletek, amik a brit királyi családról terjednek

Kamillát?

brit királyi család,kamilla,károly herceg,koronavírus
forrás: Getty Images

Kamilla és Károly feltételezhetően egymástól is elszeparálódnak a kastélyban. Egy szűk körű személyzet egyébként velük marad, természetesen a fizikai interakció kiiktatásával.

A királynőt?

brit királyi család,királynő,károly herceg,koronavírus,fertőzés
forrás: Getty Images

Károly március 12-én találkozott utoljára a királynővel, egy beiktatási ceremónia után, a Buckingham Palotában. Az orvosok becslése szerint Károly csak a következő naptól, március 13-tól lehetett fertőző.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a királynőt tesztelték-e. A Buckingham Palota mindössze annyit közölt, hogy a királynő jó egészségnek örvend, és minden ajánlást betart egészségi állapota megőrzésének érdekében. Az ajánlások egyik legfontosabbika a fizikai távolságtartás – a királynő ennek jegyében március 19-én elhagyta a Buckingham Palotát és Windsorba tette át a székhelyét, és a közeljövőben ott is marad.

A Windsor-i kastély egyébként a királynő kedvenc rezidenciája, ahol a második világháború alatt sok időt töltött húgával, Margittal együtt. A járványhelyzet miatt Windsor jelenleg el van zárva a turisták elől, így még nagyobb védelmet nyújt a számára – mindenképpen nagyobbat, mint a zsúfolt Buckingham Palota.

Ezentúl telefonon bonyolítja a miniszterelnökkel folytatott heti megbeszéléseit.


Azért II. Erzsébetet nem olyan könny kiborítani:
Azért II. Erzsébetet nem olyan könny kiborítani: 8 alkalom, amikor a királyi család feladta a leckét II. Erzsébetnek

Fülöp herceget?

Fülöp herceg,brit királyi család,koronavírus,károly herceg
forrás: Getty Images

Fülöp a nyugdíjba vonulása óta a norfolki Sandringham-ben tölti az idejét. Most helikopterrel őt is Windsorba szállították, hogy együtt lehessen a feleségével – valószínűleg azért hozták meg ezt a döntést, mert különben minden bizonnyal előre nem látható ideig el lennének egymástól szeparálva.

Fülöp nem tartózkodott a Buckingham Palotában akkor, amikor Károly ott volt.

A királynőt és férjét egyébként egy szűk körű személyzet szolgálja ki, aki kizárólag kettejük rendelkezésére áll: a királynő öltöztetője, a herceg komornyikja, egy szobalány, egy szakács és egy inas.

Betartva a kormány ajánlásait, a pár nem fogad családi látogatókat, még akkor sem, ha York hercege (András – Károly idősebbik öccse) szintén Windsorban él, valamint Wessex grófja és grófnéja (Eduárd – Károly fiatalabb öccse és felesége, Zsófia) is a közeli Bagshotban lakik.Vilmost és Katalint?

vilmos,katalin,károly herceg,brit királyi család,koronavírus
forrás: Getty Images

Cambridge hercege és hercegnéje időközben elhagyta londoni rezidenciáját, a Kensington Palotát, és a norfolki Anmer Hall-be tette át székhelyét, ahol előszeretettel töltik az iskolai szüneteket, és ahol rengeteg hely áll a három gyerek: a 6 éves György, a 4 éves Sarolta és a majdnem 2 éves Lajos rendelkezésére.

Egyébként úgy tűnik, a páros alkotja a királyi család frontvonalát a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben. A múlt héten látogatást tettek az NHS 111 dél-londoni call centerében, amiről Vilmos még egy Instagram-posztban is beszámolt.


Többet mond a szavaknál

Harry-t és Meghant?

harry,meghan,brit királyi család,károly herceg,koronavírus
forrás: Getty Images

Nos, a kérdés inkább csak költői. Sussex hercege és hercegnéje március 9-én vett részt utolsó hivatalos programján, mielőtt végleg (?) áttették volna székhelyüket Kanadába. (Év eleji döntésük meglehetősen felkavarta a közvéleményt.)

Ahogyan a koronavírus világszerte családokat választ szét, úgy nincs ez másként a brit királyi családdal sem. Igaz, Harry és Meghan esetében ehhez koronavírus sem kellett...

Nézd csak, a következő hírességek is megfertőződtek a koronavírussal:

Nézd meg a galériánkat>8 kép
Hírességek, akik megfertőződtek a koronavírussal

A cikk forrása: The Guardian

Tovább olvasok
Napi horoszkóp április 10.: az Ikrek a tehetségüket bizonyíthatják, a Szüzeknek kedves meglepetésben lehet részük

A hosszú hétvége első napján sem érdemes kihagyni a napi horoszkópod, hisz izgalmas dolgokat tartogatnak az egyes csillagjegyek!

7 tipp, hogy ne párásodjon be a szemüveged, miközben maszkot viselsz

Óvni akarod magad és a környezeted, ezért maszkot viselsz? És közben látni is szeretnél? Egy cipőben járunk, mert én is szemüveges vagyok, és irtó bosszantó, amikor az orromig sem látok a boltba menet.

Hogyan ne legyél ordibálós szülő akkor sem, ha nonstop együtt vagy a gyerekeddel?

Szülő legyen a talpán, akinél nem szakad el olykor a cérna, amikor 0-24-ben össze van zárva a gyerekével. Talán eleve stresszes voltál, és a kicsi csak rosszkor volt rossz helyen. Talán egy ideje már nőttön nőtt benned a feszültség, és ő csak feltette a pontot az i-re. Talán csak próbálgatta, meddig mehet el – és megtalálta.

A feleségem kakaós csigája mindent visz

Sokféle kakaós csiga létezik, voltak, akik csigával próbálták hazacsábítani a külföldön dolgozó magyar fiatalokat, szóval van benne egy titkos összetevő, maga a magyar néplélek. És mégis: ahány csiga, annyi szokás. Nincs két egyforma pékség, nincs két egyforma csiga. Nekem a feleségem csigája ízlik legjobban.

Teljes az őrület a szájmaszkok piacán, de hamarosan fordulat várható

Óriási hiány, irreális árak, felháborodás, értetlenkedés. De pontosan hogyan szabadult el az árverseny a szájmaszkok piacán és várható-e enyhülés?

Szalonfasiszta anyja mellett ő Anne Frank naplóját falta – 12 dolog, amit nem tudtál Audrey Hepburnről

A napokban jelent meg Robert Matzen A holland lány – Audrey Hepburn a II. világháborúban című könyve, amely nem a hollywoodi szupersztár nyomába ered, hanem azt kutatja, hogyan hatott a gyönyörű színésznő szellemi fejlődésére a második világháború és hogy mik azok a titkok, ami miatt a Római vakáció hősnője csak a filmes szerepléseiről volt hajlandó beszélni. Íme 12 kevésbé ismert tény a filmművészet egyik legszebb színésznőjéről.

Káosz az olcsó koronavírus gyorstesztek piacán, avagy két milláért új Mercedest?

Begyorsult a verseny a koronavírus gyorstesztek piacán, húsz perces, ujjbegyből vett vérből végzett vizsgálatokat is ajánlanak, egyre alacsonyabb áron. Utánajártunk, hogy ezek mennyire biztonságosak és érdemes-e rohannunk tesztelni?

Gluténmentes, tejmentes répatorta húsvétra

Az első tortát, ami sárgarépából készült, a szükség szülte. Állítólag valamikor a középkorban, amikor a cukor ritka kincs volt, és a répa cukortartalma valamiféle pótlékot jelentett. Számunkra itt következett egy nagy ugrás: nyuszika és a répatorta vicc a kilenvcenes években. Kisebb ugrás: egyre szélesebb körben szeretjük a répatortát, még saját napja is van, február 3-án. A következő lépés: persze, hogy van mentes változata is.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem