8 alkalom, amikor a királyi család feladta a leckét II. Erzsébetnek

brit királyi család,II. Erzsébet Forrás: Getty Images
A csaknem 94 éves királynőt hozzátartozói egész életében kihívások elé állították: rengeteg olyan eset fordult elő, amikor belső konfliktust okozott számára, hogy másképp reagált volna a helyzetre családtagként és másként uralkodóként. Harry és Meghan döntése, hogy kivonul a királyi családból, csak egy volt a sok próbatétel közül.

Mi a legjellemzőbb kép a The Crown című sorozatból? Kétségkívül az, amikor a királynőt megszemélyesítő színésznő belső tépelődéseket tükröző arccal néz ki egy ablakon, üldölgél a palota egyik termében vagy beszélget valamelyik családtagjával. Akik bizony alaposan feladták neki a leckét élete során: mint minden ember, mentek a vágyaik és szenvedélyük után, kilengtek és hibáztak – a kötelességtudó Erzsébet pedig hiába volt megértő velük családtagként, uralkodóként nem dönthetett a szíve szerint a sorsukról, miközben nem volt annyira hidegfejű, hogy belső konfliktus nélkül tudjon reagálni a sokszor botrányig fajuló vagy botránnyal fenyegető helyzetre.

Mire Harry és Meghan meghozta megosztó döntését, addigra II. Erzsébetnek már nagy rutinja lett abban, hogy az ilyen helyzetekre reagáljon. Ami nyilván nem jelenti azt, hogy ne okozott volna neki szívfájdalmat és nehéz napokat unokájának és családjának eltávolodási szándéka.

Galériánkban összegyűjtöttük, melyek voltak azok az esetek, amikor a királyi család tagjai feladták a leckét a királynőnek: