A ketogén diéta 6 veszélye szakértők szerint

ketogén diéta,ketózis,zsírgazdag diéta,szénhidrátszegény diéta,diéta,szélsőséges diéta Forrás: Getty Images
Úton-útfélen a ketogén diétáról hallani, amely, ha szigorúan tartják, valóban hozzásegíthet a fogyáshoz. De megalapozott, fenntartható diétáról van szó vagy csak egy újabb extrém fogyimódszerről? A orvosok, dietetikusok véleménye sem egybehangzó. Íme legfontosabb kockázati tényezők:

Lassan minden más diétatrendet kiüt a nyeregből a ketogén diéta, legalábbis ami a népszerűségi faktort illeti. Jó eséllyel a te ismeretségi körödben is van egy-két ember, aki kipróbálta már. Csakhogy „a ketó” ellentmondásos intézmény: egyes hazai és nemzetközi táplálkozásszakértők kifejezetten ellenjavallják, mások pedig úgy látják, hogy figyelemre méltóan hatásos módszer a fogyáshoz. A magunk részéről soha nem álltunk a szélsőséges diétás módszerek pártján, és a ketogén diéta ennek határait súrolja. A böjt, a szénhidrátmegvonás és a megnövelt zsírbevitel az úgynevezett ketózis nevű jelenséget idézi elő az anyagcserénkben.

Ha valaha fontolgattad, hogy teszel egy próbát, fontos tisztában lenned a ketogén diéta veszélyeivel, már csak azért is, mert bizonyos egészségi problémák esetén akár visszafelé is elsülhet a dolog. Ezeket a kockázatokat emlegetik a szakértők leggyakrabban a ketogén diétával összefüggésben:

A ketogén diéta