A szemétcsökkentés új fegyvere a mosható papírtörlő

konyha,öko,papírtörlő,mosható papírtörlő Forrás: food52.com
Ha kiömlik az üdítő, lecsöppen a mustár, kifröccsen a paradicsomszósz te is automatikusan a papírtörlőért nyúlsz? Mutatunk helyette egy költséghatékonyabb és környezetkímélőbb megoldást.

Nem állítjuk, hogy sok esetben nem a papírtörlő a leghasznosabb takarítóeszköz, amit használhatsz, azonban néha nem árt kiváltani valamivel, ami miatt nem hal meg annyi fa, és ami nem termel ennyi hulladékot sem. (És amire nem kell újra és újra pénzt költened)

Az utóbbi időben megjelentek az újrahasználható papírtörlő tekercsek, amelyek előnye, hogy nem kell egy használat után kidobni őket, csak – folttól függően - kilögybölni folyóvíz alatt. Ismerkedj meg a mosható papírtekercsekkel!

Mosható konyhai papírtörlő

mosható papírtörlő,konyhai papírtörlő,öko
Forrás: marthastewart.com
Mosható papírtörlőkendő

Ezek a törlőkendők sokkal több folyadékot nyelnek el, mint hagyományos társaik. Mint már említettem használat után pedig csak ki kell öblíteni őket, majd hagyni megszáradni, de mosógépben is moshatóak, ha ez a verzió szimpatikusabb lenne számodra. Azonban, ha így sem lennél meggyőződve arról, hogy kellőképpen kifertőtlenítetted a kendőket, a mikróba is bedobhatod vagy nagyjából egy perc alatt ki is forralhatod őket egy lábasban.

Elsőre ugyan drágának tűnhet, de hamar behozzák az árukat, hiszen egyetlen kendőt akár hetekig is használhatsz, ha megfelelően gondoskodsz a tisztításáról.

Te szívesen kipróbálnád?
Nem szoktam papírtörlőt használni.
Nem, szerintem túl drága.
Igen, örülök, hogy ezzel is csökkenthetem a háztartásomban keletkező hulladékok mennyiségét.

A linkre kattintva találsz egy videót, amiben megnézheted, hogyan is működik a papírtörlő a gyakorlatban, itt pedig találsz egy forrást, ahonnan beszerezheted.

További ökotudatos takarítási tippeket a galériában találsz!