Játszószőnyeget a babáknak

játszószőnyeg,baba,gyerek,szülő Forrás: GettyImages
A színes és vidám matrac, a játszószőnyeg a rajta elhelyezett csörgő-zörgő, zenélő játékokkal, tükörrel, rágókákkal és egyéb kiegészítőkkel az egyik legfontosabb fejlesztő eszköz, amit a kisbabás családok az első időben használhatnak. Ha belegondolunk abba, hogy milyen sok órán keresztül fogja biztonságos körülmények között lefoglalni a babát, az ára is kedvező.

A szőnyeg a maga egyszerűségében tökéletes játszóhely, koruknak megfelelő fejlesztő játék, ami stimulálja az érzékszerveiket, nem mellesleg hosszabb időre biztonságban tudhatjuk benne a babánkat, ami minden anyukának jól jön néhanapján.

Hogyan fejleszt?

A hídról lelógó színes, mozgó játékok az egészen kicsik figyelmét is megragadják. A különböző formák és színek hozzájárulnak látásuk fejlődéséhez. A tükörrel megismerhető világ is különleges élményt nyújt számukra a puha matracon fekve. A vidám dallamok nyugtatják és jókedvre derítik őket és fejlesztik a hallást. Később a minták és a hanghatások fogják ösztönözni, hogy elérjék a távolabb vagy magasabban elhelyezett játékokat is. Egy kényelmes játszószőnyegen mindezt biztonságos körülmények között gyakorolhatják. Nem csak szórakoznak, de közben a finommotorikus mozgásuk is fejlődik.

Bár a hason fekvés kétségtelenül hasznos, sok baba nem igazán rajong érte. A változatos anyagok tapintása sokszor feledteti a hasra fektetéssel járó kényelmetlenségeket. Minél változatosabban ösztönözzük a babát mozgásra, a kúszás-mászás során annál kevesebb problémája lesz. Ez óriási segítség a fejlesztésben, érdemes tehát beruházni egy játszószőnyegre. A kreatív anyukák varrással is megpróbálkozhatnak, mindenki másnak ott a Baby Lion webáruház.

játszószőnyeg,baba,gyerek,babylion
Forrás: babylion.hu
Játszószőnyeget a babáknak

Milyen játszószőnyeget válassz?

A boltíves szőnyegről csörgők, rágókák függnek, ezek akkor tesznek jó szolgálatot, ha a baba még csak a hátán képes feküdni. Minél nagyobb korban vásároljuk meg a játszószőnyeget, annál nagyobbat érdemes venni. Ezeken már a kúszó-mászó gyermekek is elhemperegnek.

Vannak párnázott szegéllyel vagy nyaktámasszal ellátott szőnyegek is, amik általában lecsatolhatók. Ezeknek akkor vesszük hasznát, ha a szőnyeg körül hidegebb padlóburkolat van, és nem szeretnénk, hogy a baba leguruljon vagy lemásszon, vagy csak egyszerűen ebédet készítünk, és jól jön a segítség, hogy biztonságban tudjuk.

A Lionelo Agnes házikóvá alakítható játszószőnyeg ötvözi a boltíves és oldalszegéllyel ellátott kivitel előnyeit, ráadásul egyedi, kuckós kialakításának köszönhetően játékszőnyegként és házikóként is használható. A színek és formák sokasága ösztönzi a gyermek fizikai, érzékszervi és érzelmi fejlődését. 2 gyűrűt, 6 játékot és egy interaktív könyvecskét tartalmaz kiegészítőként.

A tökéletes játszószőnyeg könnyen tisztítható, összehajtva nem foglal nagy helyet. Ha kinőtték a gyerekek, használhatjuk falvédőként vagy a játékhíd eltávolításával szőnyegként is.