Igazi kuriózum svájci gyógynövényekből

Borítókép: Igazi kuriózum svájci gyógynövényekből Forrás: Unsplash.com
Évről évre próbálunk egyre tudatosabban élni, a természetes alapanyagokra és a szennyezetlen forrásokra fókuszálni, ha élelmiszerekről van szó.

Ennek köszönhetően egyre többet foglalkozunk a minket körülvevő környezettel, igyekszünk zöldebbek lenni és tisztelni a meglévő zöld területeket. Óázisokat hozunk létre, parkosítunk, hogy a természet közelében tudjunk pihenni, bevetjük a balkonunkat, hogy saját fűszernövényeket termesszünk és bio piacokra járunk, hogy közvetlenül a termelőktől szerezzünk be a helyi élelmiszereket, gyümölcsöket, zöldségeket, azaz az igazi ízeket.

A legnagyobb érték ezekben a termékekben a minőség, a természetesség és a bizonyítható eredet. Utóbbi pedig kiemelt fontosságú, hiszen a regionalitás, hitelesség és szezonalitás lényeges jellemzői az elsőrendű élelmiszereknek.

Figyelni a levegő és a környezet tisztaságára szintén egyre nagyobb teret hódít. Egyre népszerűbbek az újrahasznosított csomagolások, szelektív hulladékgyűjtés, tudatos közlekedés és tudatos életmód. A lekövethető, környezetkímélő alapanyagok a szépségápolás és háztartás területén is megfigyelhetőek, hiszen a tudatosság pedig egyre trendibb és trendibb lesz.

Svájc kiváló példa arra, hogy milyen ha a lenyűgöző természet és a körültekintő emberi attitűd kéz a kézben járnak. Itt kiemelt szerepet kap az élővilág megóvása, a fenntarthatósági szempontok érvényesítése. Ennek egyik remek példája a Ricola gyógynövényes cukorka, ahol a szenvedély és a minőség találkozik a természet tiszteletével, valamint a helyi családok által termesztett alapanyagokkal.

Ezek a különleges ízű cukorkák 13 gyógynövény kivonatát tartalmazzák, melyhez több, mint 100 helyi farmer biztosít magas minőségű alapanyagot. A kemény hegyi levegőnek köszönhetően a Ricolához használt gyógynövények tiszták és erősek, a termőterület pedig távol esik a városi forgalomtól szennyezett levegőtől.

Minden szem cukorka űtifű, fehérmályva,borsmenta, kakukkfű, zsálya, bodzavirág, kankalin cickafarok, körömvirág, veronikafű és vadmályva levélből virágból és szárból természetes úton nyert egyedi mixét tartalmazza.