Húsvéti sonkamentés: szuperkrémes lasagne másképp

húsvét,húsvéti maradékmentés,maradék,sonka,lasagne Forrás: spicysouthernkitchen
Ez a hagyományostól eltérő recept, igazán nagyszerű módja a megmaradt sonka felhasználásának. Ez a fogás ugyanis iszonyúan krémes és a sokféle sajtnak és fűszernek köszönhetően elképesztően gazdag ízvilággal rendelkezik.

A puha tésztarétegek között elhelyezkedő nyúlós sajt és a krémes mártás az apróra vágott gombával, teljesen új szintre emeli a hétvégén még főtt tojással, tormával, retekkel szervírozott főtt sonkát. Ezt a lasagnét bizony az egész család imádni fogja, akár magában, akár egy friss salátával tálalod majd nekik.

Sonkás lasagne

húsvét,húsvéti maradékmentés,maradék,sonka,recept,lasagne
Forrás: spicysouthernkitchen
Sonkás lasagne

Hozzávalók

  • 2 ek. vak
  • 1 közepes hagyma (felaprítva)
  • 1 doboz gomba (szeletelve)
  • bors
  • 3 ek. liszt
  • 2 csészényi tej
  • 85 g krémsajt
  • 1 ek. friss petrezselyem (felaprítva)
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1/4 tk. szárított olasz fűszerkeverék
  • 1/4 tk. chilipehely
  • 2-3 csészényi sonka (felkockázva)
  • 1 csészényi túró
  • 1 nagy tojás
  • 1/3 csészényi frissen reszelt parmezán
  • 1/4 tk. fekete bors
  • 9 db lasagne tészta
  • 2 csészényi Monterey Jack vagy mozzarella sajt (felaprítva/reszelve)

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, majd vajazz ki egy kisebb méretű tepsit.
  2. Olvassz fel vajat egy lábasban, add hozzá a hagymát, a gombát, és párold őket 5 percig, majd szórj rá lisztet.
  3. Add hozzá apránként a tejet, majd a krémsajtot és keverd csomómentesre.
  4. Öntsd hozzá a petrezselymet, a szerecsendiót, az olasz fűszerkeveréket, a chilit és a sonkakockákat, majd vedd le alatta a gázt és sózd, borsozd.
  5. Egy tálban keverd össze a túrót, a tojást, a parmezánt és némi borsot.
  6. 3 lasagna tésztát helyezz egymás mellé a tepsiben.
  7. A tészta tetejére öntsd rá a túrós keverék felét, majd arra a sonkás keverék 1/3-át.
  8. Szórd meg a felaprított vagy reszelt sajt 1/3-ával, amire helyezz újabb 3 tésztalapot, majd arra jöhet a maradék túrókrém, egy réteg sonkakeverék és a megmaradt sajt fele.
  9. Jöhet egy újabb réteg tészta, a maradék sonkás egyveleg és a megmaradt sajt.
  10. Fedd le a tepsit egy alufóliával, süsd így 30 percen keresztül, majd távolítsd el a fóliát és süsd tovább 10–15 percen keresztül.