Csodás Rák újhold köszönt ránk július 17-én este fél 9 környékén

Borítókép: Csodás Rák újhold köszönt ránk július 17-én este fél 9 környékén Forrás: Pexels/Alexandro David
Újholdkor könnyed, felszabadító, derűs érzéseink lehetnek, egyfajta felszabadító erővel töltekezhetünk. Az új kezdet maga az újhold, de az Uránusz kapcsolódás miatt is megújulást érzékelhetünk. Ehhez persze megint jön az a lehetőség, hogy a lejárt, bennünket már nem szolgáló dolgokat, kapcsolatokat, szokásokat hagyjuk el és végre szárnyaljunk.

Ne nyomjunk el másokat és mi se hódoljunk be!

Az újhold a képlet nyugvó pontján helyezkedik el, ami a külvilágot, a társat jelöli. A külvilágra, társra, kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt egy másik asztrológiai jelenség is, a holdcsomópontok égi helyzete. Jegyet váltva a Kos-Mérleg tengelyt hangsúlyozza, ami az én és te, én és a külvilág kiegészülését hordozza magában. Kiegészülés, ez itt a lényeg: az alárendelődés és hierarchia az emberi kapcsolatokban nem életképes. Két ember kapcsolatában, mint emberi kapcsolatban ne legyen már tekintélyelvűség, pitizés, szolgálás, lenézés. A felnőtt, felelős, érett emberek emberileg nem helyezik magukat senki fölé vagy alá, hiszen egyformák, egyformán nagyszerűek vagyunk.

Más a munkakapcsolat, ott van nyilván hierarchia, de az sem emberileg, maximum tudás, tapasztalat alapján szakmailag. Ezért nagyon egészségtelen, amikor egy vezető főnök lesz és emberileg is alárendeli az alkalmazottakat vagy valaki a szakmai hierarchián alulról emberileg kezd áskálódni, legyűrni másokat vagy nagyon alámenni másoknak emberileg is.

Én most itt az emberi értékek és értékesség szintjén szeretnék megmutatni dolgokat, ahol tényleg nincs és nem is lehet szintekről beszélni.

Forrás: Unsplash/Jordan Steranka

Kiemelt jelentőségű az önérvényesítés, nem taposva, hanem asszertíven kommunikálva. Nem másoktól elvárva, hogy „jót tegyenek nekünk”, hanem a saját igényeimet, érzéseimet jelezve, nem sértődésből, hanem tudatos önismeretből és egyenrangú félként közölve.

Ugyanilyen fontos, hogy ha én kifejezhetem magam, akkor a másik fél is megtehesse ezt. Ehhez nyitottság és elfogadás szükséges. Az elfogadást is egy kicsit megmagyaráznám, mert nem azt jelenti, hogy ha a másik pl. támad, akkor nekem azt el kell fogadni. Egy pillanatra igen, hogy rendben most ő így akar kommunikálni, de azonnal meghúzva a határaimat kifejezni azt, hogy nekem ez nem oké, és hogy egyenrangúként folytassuk.

Ahogy változik az én saját magammal való kapcsolatom, vagyis tisztelem magam, kiállok magamért, de ugyanakkor a másikra nyitott vagyok, úgy fog a körülöttem lévő világ és benne az emberek is változni. Mivel minden energia, ezért egy nálamnál sokkal alacsonyabb rezgésen lévő helyzet, személy, vagyis energia már nem tud megtalálni, képtelen a közelembe férkőzni.

Vizsgáljuk meg kapcsolatainkat!

Ezért érdemes megvizsgálni azokat a kapcsolatokat, amik nem jók a számunkra: hogy lehet, hogy én mindent megteszek és „szuperjó” vagyok, de a másik csak bánt? Ez biztosan egy játszma, ahol az a kérdés, hogy én, a „jó” miért vagyok azonos rezgésen a „rosszal”? Mi a jó nekem ebben? Hogyan tudom megemelni a rezgésemet?

Forrás: Unsplash/Farrinni

Ami pedig újhold után vár ránk, az két nagyon fontos energia

Az egyik, ami csütörtökön élesedik, a Mars és a Szaturnusz szembenállása. Ez hozhat olyan felismeréseket, hogy mibe érdemes energiát tenni és mibe nem. Jó, ha figyelünk befelé, a tapasztalatainkat összegezve ráérzékelünk erre és nem akaratból döntünk, hogy merre megyünk. Szóval, ha most ilyen helyzetben vagy, akkor azt válaszd, ami a szíved szerint való, amire ha rágondolsz, akkor nem rándul össze a gyomrod. És ne azt, ami szerinted vagy mások szerint – megfelelés ugye – a helyes döntés, az előnyös irány. Ne az akarat és a fej vigyen, hanem a szív. Hosszú távon mindenképp a szív útja a nyerő, akarattal ugyan el lehet jutni valameddig, egy határpontig, akár sikeresen is, de hatalmas energiákat tud felemészteni az, ami igazából nem a te utad.

A korlátaink átlépése ezzel meg is történik. Elkezdhetjük lebontani a falainkat, azokat a hiedelmeinket, amelyeket akár gyerekkorból hozunk, hogy valamit csak így vagy úgy lehet elérni csak A és B lehetőségünk van. Itt is a szív és vele együtt a bátorság a vezérlőelv, hogy merjünk egy jobb irányba elindulni és kitartóan követni a szívünket.

A másik szembenállás a Nap és a Plútó kapcsolódása a szombati napon. Maga az újjászületés, döntési lehetőség. Azokhoz a döntésekhez, amihez nem volt eddig erőnk vagy bátorságunk meglépn,i most megérkezhet az energia. Ami már nem mi vagyunk, amit már régóta érzünk, hogy el kellene hagyni akár saját magunkból – mint rossz szokás, fejlődési lépést megtenni – most bátorságot kaphatunk hozzá. Már az újhold képletnél is megvan ez a szembenállás, a Plútó az Aszcendensre, a kelő pontra kerül, így ismételten az én és te, én és a külvilág, (pár)kapcsolat analógiáját hozza.

Ezért, ha én meglépem a nehéz döntést, megfejlődöm és én én vagyok végre, megszabadulok egy rossz szokástól, akkor a külvilágban, kapcsolataimban, párkapcsolatomban azonnal kapom a tükröt és látom a változást kívül is.

Forrás: Unsplash/ Jackson David

Itt van egy húsbavágó kérdés: meglépem-e a változást akkor is, ha ez másoknak nem tetszik, ha esetleg azt kapom vissza, hogy megbolondultam, „jaj mi lesz így”, esetleg elhagynak miatta.

Elvárásban kívánom-e folytatni az életem vagy inkább a magam útját járom felszabadulva?

Játszmázok tovább, ráerőszakolom a tiszta és különleges lényemre a megfelelést vagy lerázom magamról egy szempillantás alatt és élek boldogan?

Abban teljesen biztos vagyok, hogy azok az emberek, akik amiatt elhagynak vagy lenéznek, esetleg kinevetnek azért, aki te valójában vagy, azok nem valók az életedbe és nincs dolgod velük. Illetve nekik az volt a dolguk, hogy megmutassák, hogy képes vagy a saját korlátaidat átlépve önmagadként létezni. És lehet, hogy neked pedig ez a dolgod, hogy megmutasd nekik, hogy így is lehet. Innen pedig két dolog lehetséges: tényleg lemorzsolódnak mellőled vagy veled tartanak, mert veled változnak és ők is közelebb kerülnek a valódi önmagukhoz.

Ugye milyen érdekes egy kicsit más szemszögből ránézni a kapcsolatokra?

Nálad hogyan jelenik ez meg?

Még lesz egy igen fontos égi jelenség vasárnap, amikoris a Vénusz hátráló mozgásba vált. A nőiség, a vágyak megélése, szerelem, kapcsolatokban való harmóniamegteremtés, a természethez való közelség igen hangsúlyos. Megláthatunk, szembesülhetünk viszont ezekben a témákban olyan dolgokkal is, amiket eddig a szőnyeg alá sepertünk.

Csodás felismeréseket, erőt, bátorságot kívánok mindenkinek!