Napi horoszkóp május 5.: a Vízöntők kellemes meglepetésre számíthatnak, a Halak új kihíváson gondolkodnak

Borítókép: Napi horoszkóp május 5.: a Vízöntők kellemes meglepetésre számíthatnak, a Halak új kihíváson gondolkodnak Forrás: Unsplash by Nathan Anderson
A csillagok a hét utolsó napjára is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

NAPI HOROSZKÓP MÁJUS 5.

KOS (március 21-április 20)

Egészen a mai napig foggal-körömmel harcoltál egy bizonyos ügyért, mivel azonban úgy tűnik, hogy nem akad társad, aki lelkesítene vagy hozzád hasonló céltudatossággal menne előre, épp ezért azon gondolkodsz, hogy feladod inkább az egészet és másfelé indulsz. Mielőtt végleg hátat fordítanál a dolognak, győződj meg róla, hogy ebből tényleg nem lehet-e többet kihozni belőle. Ha ugyanis idő előtt hagysz ott csapot-papot, abban az esetben valószínűleg meg fogod bánni a későbbiek folyamán. Adj időt magadnak!

BIKA (április 21-május 20)

Noha mindent tökéletesen beprogramoztál a hét utolsó napjára, ma mégis az egész tervet felborítva váratlan lehetőséget kínál egy megbízható ismerősöd. Ugyan pontosan tudod, hogy szinte mindent át kell szervezned, mégis érdemes végiggondolnod, mennyi hasznot húzhatsz ebből a vissza nem térő lehetőségből, s érdemes-e azt megragadnod. Mérlegelj és amennyiben nyerhetsz rajta, élj az alkalommal. Ha úgy találod azonban, hogy nincs értelme, abban az esetben nyugodtan engedd el a dolgot és koncentrálj más feladataidra. Csak akkor kockáztass, ha látod a perspektívát!

IKREK (május 21-június 21)

Nem igazán találod a helyed abban a szituációban, amelybe kerültél és bár minden erőfeszítéseddel arra koncentrálsz, hogy élvezd és magabiztos legyél, egyszerűen nem megy. Amennyiben valóban mindent bevetettél és ennek ellenére teherként nehezedik rád, abban az esetben inkább mondj nemet és add vissza a lehetőséget, mielőtt mélyebbre merülsz benne, hiszen onnan már sokkal nehezebb lesz kihátrálni. Így megnyugodhatsz, nem lesz lelkiismeret-furdalásod és nem kell olyasmiért sem felelősséget vállalnod, amit egyetlen pillanatig sem éreztél magadénak!

RÁK (június 22-július 22)

Valaki a környezetedben kockázatos manőverre készül, te pedig mindenáron meg szeretnéd akadályozni, mielőtt nagyobb bajba kerülne. Ő azonban igen hevesen reagál, amikor utat kívánsz mutatni neki. Ne rágódj ezen a továbbiakban, hisz mindent megtettél, ha ő nem hallgat rád, az a saját választása. Ha bajba kerül, bizonyosan meg fogja oldani, ha pedig nem sikerül neki, abban az esetben úgyis keresni fog. Amennyiben így történik, ne zárkózz el előle, biztosítsd róla, hogy a háttérbe vonulva figyeled, hátha úgy hozza az élet, hogy elő kell lépned és felsegítened. Ilyen ugyanis egy jó barát!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Egy általad megkezdett projekt nem a várakozásaidnak megfelelően alakul, ami kezd roppant módon elkeseríteni, nem is nagyon hiszel már a folytatásban sem. Mielőtt azonban feladnád teljesen, előtte azért érdemes belegondolnod, hogy milyen hosszú utat tettél már meg, miféle áldozatokat hoztál és mennyi energiád fekszik benne. Nem érdemes tehát az első pillanatban berezelni és meghátrálni, korántsem biztos ugyanis, hogy nem fogsz tudni sikereket elérni. Ez az út most nehezebb, de ha hiszel magadban és van akaraterőd is, minden menni fog. Van benned fantázia, érdemes tehát kibontakoztatnod a képességeidet!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Nem olyan régen csalódtál egy bizonyos személyben, aki közel állt hozzád, ennek okán pedig kissé bizalmatlanná váltál mindenkivel szemben. Próbáld azonban elengedni a rossz gondolatokat, hisz így egy idő után azt fogod észrevenni, hogy lassan kikopnak az emberek a környezetedből. Ne hidd, hogy mindenki rosszat akar neked, járj nyitott szemmel és rá fogsz jönni, hogy nem mindenki az ellenfél csapatában játszik. Ha nem elvakultan tekintesz egyes emberekre, meg fogod látni, ki az, aki veled van és ki a te kapudba akarja berúgni a labdát. Merd elhinni, hogy vannak őszinte barátaid is!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

A hét utolsó napján úgy alakítottad a tennivalókat, hogy semmiféle halaszthatatlanul fontos dolgod nincs, ami kötelezően elvégzendő lenne. Ez lehet tehát a legmegfelelőbb nap arra, hogy kicsit a gondolataidba mélyedve rendezd az érzéseidet és tervezd meg a jövőheti programjaidat. Igyekezz rendszerezni azokat a feladatokat, amelyek már biztosan a naptáradba vannak rögzítve, tudd, mi és hogyan következik egymás után, milyen prioritási sorrendben. Lazíts, pihenj, engedd el magad, ne frusztráljon semmi, gyűjts energiát és inspirálódj, elég sok kihívásnak nézel ugyanis elébe!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Abszolút nem vagy biztos a dolgodban, épp ezért nagy óvatossággal lépkedsz előre az úton, folyamatosan attól tartva, hogy hasra esel. Így azonban elfelejted élvezni a téged ért impulzusokból adódó élményeket és mire felocsúdsz, már rég hátrahagytad őket. Próbálj a folytonos félelem helyett másra koncentrálni, és kezd el élvezni az életet, ellenkező esetben mire elkezdenéd élni, arra leszel figyelmes, hogy belefásultál és elment melletted minden, amelyből táplálkozhattál volna. Vetkőzd le a görcsöket, lazíts és felszegett fejjel menetelj a célod felé! Meglátod, sokkal jobb lesz!

NYILAS (november 23-december 21)

Úgy érzed, számodra érthetetlen okoknál fogva beleragadtál egy bizonyos szituációba, melyből sehogyan sem tudsz előre lépni. Így azonban a abszolút tanácstalanul toporogsz egyhelyben úgy, hogy tulajdonképpen fogalmad sincs a hogyantovábbról. Épp ezért ne vesztegesd tovább az időt, inkább ülj le és gondold végig, hogy mit kellene másként csinálnod, miképp változtass a taktikán ahhoz, hogy kikerülj ebből a feneketlen kútból. Hisz neked is az a célod, hogy mihamarabb előre tudj lépni a siker érdekében!

BAK (december 22-január 20)

Nagyobb volumenű dologra készülsz, ami egyelőre teljesen ismeretlen számodra, így az is kétséges, hogy hosszú távon tudsz-e belőle vajon hasznot húzni. Mielőtt azonban túl közel sodorna az ár a vízeséshez, ahonnan már nincs visszaút, mindenképp avass be valakit a környzetetedből, vázold fel neki részletesen a terveidet, mert az is lehet, hogy még tökéletesítésre szorulnak. Ha nyitott vagy az új ötletekre, együtt még ütősebbek lesztek. Érdemes végiggondolnod, hogy adsz-e egy esélyt a közös munkának!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

A hét utolsó napja kellemes meglepetéseket tartogat számodra, hisz csupa olyan esemény határozza meg az elejétől a végéig, amelyre abszolút nem számítottál, mégis mind egytől egyig nagyon pozitívan érint. Éld tehát meg minden pillanatát, mostanában ugyanis nem nagyon adódott olyan alkalom, amikor a benned lévő feszültség oldódni tudott vagy lehetőséged volt egyszűen csak átadni magad az élvezeteknek. Rögtön másképp látod a világot, a hétvége folyamán szerzett benyomások pedig jó eséllyel egy ideig biztosan elkísérnek majd!

HALAK (február 20-március 20)

Hosszabb ideje érzed, hogy váltanod kellene, folyamatosan új kihíváson töröd a fejed, eddig azonban nem nagyon akadt senki a környzetedben, aki objektív véleményt tudott volna mondani vagy használható tanáccsal szolgálni. Mivel azonban tartasz tőle, hogy amennyiben egyedül vágsz bele, túl nagy kockázatot kellene vállalnod, emellett nagy a bukás lehetősége is, épp ezért érdemes addig keresgélned, amíg olyan személyt nem találsz, akiben teljes mértékig megbízhatsz, illetve akinek nyugodtan fordíthatsz hátat, nem kell attól tartanod, hogy rád támad. Csak akkor indulj neki a nagy kalandnak, ha megtaláltad hozzá az emberedet, addig pedig gyűjts inspirációt!

Galériánkban pedig megtalálod májusi horoszkópodat!