Napi horoszkóp május 18.: az Ikrek kissé kilógnak a sorból, az Oroszlánok változásra vágynak

Borítókép: Napi horoszkóp május 18.: az Ikrek kissé kilógnak a sorból, az Oroszlánok változásra vágynak Forrás: Unsplash by Pawel Czerwinski
A hosszú hétvége első napjára is izgalmakat ígérnek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

NAPI HOROSZKÓP MÁJUS 18.

KOS (március 21-április 20)

Úgy érzed, van valaki a környezetedben, aki egy bizonyos szituációban mindenáron maga mellé szeretne állítani, ennek érdekében mindent elkövetve és semmit nem szégyellve. Csak azért azonban, mert erőszakkal nyomul, neked még nem kell kötélnek állnod, te ugyanis önálló gondolkodással bíró emberként el tudod dönteni, hogy kit és miért támogatsz. Ne engedj tehát a nyomásnak, inkább határozottad hozd a tudtára, hogy ezzel a fene nagy taktikázással csak maga ellen fog fordítani. Légy kemény és talpraesett!

BIKA (április 21-május 20)

A hosszú hétvége első napján ahelyett, hogy pihennél, úgy érzed, hogy egyre több a lezáratlan ügy körülötted, melyek egész héten, mintegy mumusként riogattak, ám azt meg sem fordult a fejedben, hogy bizony elérkezik a pillanat, amikor egyiket vagy másikat le kell zárnod. Ennek okán egyszerre vagy dühös és kétségbeesett, fogalmad sincs mitévő legyél, hisz a pihenésre legalább annyira vágysz, mint a sikerre. Mielőtt azonban a lábaid összegabalyodnának a nagy versenyfutásban, előtte igyekezz logikusan rendezni a tennivalókat és sorra venni egyiket a másik után, hogy végül lelkiismeret-furdalás nélkül tudd átadni magad a hosszú hétvégének. Mihamarabb indulj neki, hisz nincs vesztegetnivaló időd!

IKREK (május 21-június 21)

Másokhoz képest igencsak bizarr álláspontot képviselsz egy bizonyos ügyben, mely miatt igen-igen ferde szemmel néznek rád egy bizonyos társaságban. Ne legyen azonban mérvadó számodra, hogy mások mit gondolnak rólad, hiszen korántsem biztos, hogy veled van a gond, épp ezért ne változtasd meg a véleményedet csak hogy be tudj illeszkedni a sorba. Merj másmilyen lenni, merj különbözni másoktól, mert ha soha nem mered kimondani hangosan a világról alkotott álláspontodat csak azért, mert esetleg nem egyezik a tömegével, azért ne vonulj háttérbe és ne bujkálj. Mindenáron azonban ne menj szembe a szabályokkal, csak azért, hogy mindenki megjegyezze a neved, ésszel képviseld önmagad!

RÁK (június 22-július 22)

Hosszú gondolkodás és mérlegelés után komoly elhatározásra jutsz a hosszú hétvége első napjá , melynek ugyan nem mindenki fog örülni, ám ez most fontos egy igen fontos döntés a saját életed szempontjából. Amennyiben tehát kimondtad, amit ki kellett, abban az esetben nincs is értelme hosszasan halogatnod a dolgot, egyszerűen zárd le azt, ahol eddig voltál és indulj el az új felé. Mindig az első lépés a legnehezebb, utána már minden megy magától, neked pedig semmi másra nincs szükséged, csak határozottságra, magabiztosságra és céltudatosságra!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Úgy érzed, kezdesz belefáradni abba, hogy mindig ugyanazt csinálod, hogy mindig minden ugyanolyan, egyszerűen semmi változatosság nincsen, hogy tulajdonképp egyfajta monotónia jellemzi az életedet. Épp ezért lassan érik benned az elhatározás, hogy valamiféle gyökeres változás kellene ahhoz, hogy új lendületet vehess. Amennyiben lehetőséget kapsz erre és valóban változtatni szeretnél, abban az esetben ragadd meg az alkalmat, de ügyelj arra, hogy gondolkodás nélkül ne mondj igent semmire. Úgy vállalj bármiféle rizikót, hogy előtte számolsz minden körülménnyel, hisz nem az a célod, hogy a szakadékba zuhanj!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Komoly dologban kell állásf foglalnod a hosszú hétvége első napján, amely elég nagy terhet jelent számodra. Mivel azonban nincsen más választásod, épp ezért ne menekülj, gondold inkább át, hogy mit mondasz, hisz a szavaidak hosszú távú következménye lehet. Bánj tehát csínján velük, ne befolyásold az illetőt olyasmivel, amit te sem szívesen vállalnál fel, ha benne lennél egy ilyen vagy ehhez hasonló szituációban. Csakis olyasmit mondj, ami ugyan véleménynek számít, de mégsem kell akkora mértékű felelősséget magadra vállalnod, amelyet később esetleg számon kérhetnek rajtad!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Úgy érzed, a közvetlen felettesed elérhetetlen magasságba helyezte a léceket előtted, melyeket képtelen vagy megugrani, hisz nem rendelkezel elég tapasztalattal ahhoz, hogy játszi könnyedséggel megbirkózz egyik vagy másik feladattal. Mielőtt tehát bármilyen irányba elindulsz, előtte feltétlenül mondd el a megbízódnak, hogy ez neked jó eséllyel túl nagy falat lesz és ugyan minden tőled telhetőt megteszel majd a siker érdekében, mégsem tudod garantálni azt. Amennyiben a felettesed rendelkezik némi lojalitással, abban az esetben elfogadja az érveidet, ha pedig mégsem, akkor legalább nem érhet a későbbiek folyamán az a vád, hogy nem szóltál előre!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Komoly lépésre szánod rá magad a hosszú hétvége első napján, ennek azonban nem mindenki örül felhőtlenül körülötted. Nyugtasd azonban meg az embereket, hogy nem felelőtlenül és józan ész nélkül döntöttél, pontosan tisztában vagy ugyanis mindennel, figyelembe vetted a következményeket és minden kockázattal együtt kénytelen vagy megtenni ezt a lépést ahhoz, hogy egy sokkal zökkenőmentesebb, nyugodtabb életet élhess. Ne hagyd, hogy a kételkedők megingassanak elhatározásodban, hisz nem véletlenül szántad rá magad erre a nagy lépésre, ha döntöttél, akkor indulj, mielőtt késő lesz!

NYILAS (november 23-december 21)

Úgy érzed, a hosszú hétvége folyamán bármilyen kihívást képes lennél teljesíteni, annyi energia van benned, hogy régen érezted magad ennyire top formában. Ez mind roppant elismerésreméltó, ennek ellenére mivel igen-igen mozgalmas hét végére értél, épp ezért érdemes a pihenésre is időt szentelned, mielőtt olyannyira túlvállalod magad, hogy végül ha jön egy fontos feladat, akkor nem tudod majd a magadtól elvárt teljesítményt nyújtani. Kapcsolódj ki, passzív pihenést válassz, töltődj fel, hisz ez a hétvége kiválóan alkalmas erre!

BAK (december 22-január 20)

A hosszú hétvége első napján úgy tűnik, végre beérik a munkád, neked pedig ehhez semmi mást nem kell tenned, csupán csak kinyújtani a kezedet és leszakítani a zamatos gyümölcsöt. Büszkeséggel és megnyugvással tölt el a tudat, hogy megérte annyi energiát rááldozni, hisz a befektetett munka ezúttal produktív és nem is akármilyen eredményt hozott. A környezeted is roppant nagy elismeréssel tekint rád emiatt, te pedig abszolút büszkén vállalod fel azt, hogy bizony saját erődből értél el valamit, amiért az elején egy lyukas garast sem adtál volna. Látod, hogy az önmagadba vetett hit és az akarat együtt milyen magasságokig képes eljuttatni?

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Olyannyira maximalista vagy, hogy semmilyen körülmények között nem tudod elviselni, ha hiba csúszik a számításaidba, ez azonban adott esetben elrendelheti az eredményt is. Ne vádold magad, igyekezz elfogadni, hogy vannak dolgok, amelyeket nem mindig tudsz befolyásolni, nem is érdemes ezen különösebben rágódnod. Nem te vagy az Univerzum ura, csupán hasznos részecskéje a társadalomnak, épp ezért neked is megengedett időnként a tévedés lehetősége, amely teljesen természetes jelenség. Ha javítható a hiba, korrigáld, ha nem, ne ragadj meg benne, lépj tovább és keress olyan alternatívát, amellyel még menthető a helyzet!

HALAK (február 20-március 20)

Túl sokáig húztad az időt valamivel kapcsolatban, emiatt a hosszú hétvége első napján gyakorlatilag előtted úszik el a hajó, mellyel megítélésed szerint komoly sikereket érhettél volna el. Nem biztos azonban, hogy lehúzhatod a rolót, ám az mindenestre elképzelhető, hogy sokkal hosszabb és kacskaringósabb lesz az célodig vezető utad. Ne hagyd, hogy kishitűséged és félelmed megakadályozzanak bármiben is, szedd össze minden bátorságod és indulj el. Ha ehhez saját erődből kell is átúsznod az óceánt, az se ijesszen el, hisz ha partot érsz, annál édesebb lesz majd a siker íze!