Minden idők 20 legdrágább hollywoodi filmje, amire eszméletlenül sok pénzt költöttek

film, drága Forrás: Pókember 3./PR, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken c. film/PR, Aranyhaj/PR
A készítők nem spóroltak, amikor ezeket a filmeket elkezdték leforgatni, de van, amelyik a hatalmas büdzsé ellenére is nagyot bukott.

Nem titok, hogy Hollywoodban kész vagyonokat költenek egy-egy film elkészítésére, abban a reményben, hogy a bevétel legalább a duplája lesz a ráfordított összegnek. Persze ez egy kicsit mindig lutri, hiszen rengeteg apróságon múlhat egy alkotás sikere, kezdve a színészek aktuális magánéleti helyzetétől (lásd Johnny Depp), egészen egy világjárványig. Az elmúlt 8 hónapban emiatt a legtöbb várva várt film premierjét egy, de sok esetben két évvel is eltolták.

Amikor egy filmtől nagyon sokat várnak a készítők, és rengeteg világsztár tűnik fel bennük, nem csoda, hogy a büdzsé pár millió helyett pár száz milliósra növekszik. A filmtörténetben elég sok példa létezik erre, pláne ha egy sikeres első rész folytatásáról beszélünk, amiből már a színészek is magasabb részesedést kérnek. Most utánajártunk minden idők legdrágább filmjeinek, amelyek között akadnak meglepő címek is!

Lássuk tehát, mely filmekre költöttek őrülten sok pénzt a készítők, és ebből mennyi térült meg nekik: