Ha képtelen vagy időben felkelni: 3 tipp

Borítókép: Ha képtelen vagy időben felkelni: 3 tipp
H reggelente a kelleténél jobban ragaszkodik hozzád az ágy, fogadd meg tippjeinket!

"Szundi" a legjobb barátod? Már mindenki megőrül körülötted a telefonod csörömpölésétől, mire végre kikászálódsz az ágyból? Folyton elkésel, mivel folyton elalszol? Íme három kipróbált tipp, amik néhányunknak – ha nem is minden esetben, de már elég sokszor – segítettek reggelente időben kitámolyogni a fürdőszobába és nekiindulni a napnak.


Fotó: photl.com

1. A "gyilkos" applikáció
A Sleep if you can applikációról (IOS, Android) tavaly decemberi címlaplányunktól, az építész Varga Noémitől hallottunk előszőr – ő mesélte, hogy amióta ezt használja, sokkal egyszerűbb lett az élete.

Ez a programocska addig nem hagyja abba az idegtépő pittyegést, amíg le nem fotózól a telefonoddal egy előre meghatározott pontot a lakásodban. Ha te beállítod, hogy a fürdőszobaszekrény legyen a "jelszó", kénytelen leszel kitámolyogni a fürdőbe ahhoz, hogy elcsendesítsd a szerkezetet – és ha már ott vagy, akár be is ugorhatsz a zuhany alá.

Öt hasznos sminktipp örökös későknek – katt!

2. Ébredj a rádióval!
Tán nem tudtad, de a legtöbb hifi és rádió beprogramozható, hogy ébresztőóraként működjön, azaz, hogy egy megadott időpontban egyszerűen bekapcsoljon. Ha a tied is tud ilyet, próbáld azt használni ébresztőórának, a távirányítóját pedig tedd jó messzire az ágyadtól. Ha Rihannával vagy David Guettával ébredsz (márpedig a kereskedelmi rádiókkal erre minden esélyed megvan), biztosan nem tudsz visszaaludni.

3. Hidratálj, hidratálj, hidratálj!
Meglepő, de a vízfogyasztás még arra is jó, hogy könnyebben felébredj! Állítsd a szükségesnél kissé korábbra a vekkert és amint megszólal, húzd meg az éjjeliszekrényen álló vizes palackot. Hidd el, nem csak a természet hívó szavának köszönhetően leszel hamarosan talpon, hanem amiatt is, mert a folyadéktól frissebbnek, éberebbnek fogod érezni magad.

Te hogyan nem késel el? Jópofa tippek olvasóinktól


Fotó: someecards.com

Szöveg: Kocsis Melinda