Ezek az őszi gyümölcsök jobbak, mint az antioxidánsok!

antioxidáns,szalvesztrol,vitamin,ősz,gyümölcsök,eészség Forrás: Unsplash/Aarón Blanco Tejedor
Gyakran halljuk, hogy az antioxidánsok nagyon jót tesznek szervezetünknek, hiszen ezek védik sejtjeinket. Azonban van egy olyan növényi vegyületcsoport, amely még az antioxidánsoknál is jobb hatással van ránk. Felcsigáztunk?

A szervezet segítője: a szalvesztrol

Ha még soha nem hallottál róla, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj ezzel a páratlan anyaggal.

A szalvesztrolok növényi anyagok, eredetileg arra hivatottak, hogy megvédjék a növényt a vírusoktól, baktériumoktól, gombáktól. Természetes módon termelődnek bizonyos növényekben, de nemcsak a növények védelmére képesek. Ezek az anyagok ugyanis az emberi sejtekben is igazán jótékony hatást fejthetnek ki.

Miben van a szalvesztrolok igazi ereje?

A szalvesztrolok azért különleges anyagok, mert amíg az antioxidánsok védeni próbálják a sejtjeinket, a szalvesztrolok arra is képesek, hogy a károsodott sejteket “kijavítsák”. Az igazán meglepő tulajdonságuk az, hogy mindezt úgy tehetik, hogy az egészséges sejtekben semmilyen módon nem tesznek kárt.

Éppen ezért, ha odafigyelünk arra, hogy magas szalvesztrol tartalmú gyümölcsöket fogyasszunk, azzal támogathatjuk szervezetünket abban, hogy hatékonyabban fel tudja venni a versenyt a sejtjeinket fenyegető betegségekkel, akár a daganatos megbetegedésekkel szemben is.

antioxidáns,gyümölcs,vitamin,szalvesztrol,egészség
Forrás: egeszseg.eu
Ezek az őszi gyümölcsök jobbak, mint az antioxidánsok!

Milyen gyümölcsökkel vihetünk be több szalvesztrolt?

Van néhány olyan zöldség, gyümölcs és fűszernövény, amely szalvesztrolokban gazdag, így, ha ezeket fogyasztjuk nagyobb mennyiségben, azzal támogathatjuk szervezetünket.

Még tovább fokozhatjuk a jótékony hatást, ha olyan gyümölcsöket választunk, amelyeket az őszi szezonban frissen kaphatunk és fogyaszthatunk akár nyersen is.

Íme 5 kiváló, szalvesztrolban gazdag őszi gyümölcs:

  • alma
  • körte
  • szilva
  • szeder
  • sárgadinnye

Fogyaszthatjuk őket önmagukban, de ha szeretnénk fokozni a hatást, akár egy ízletes gyümölcssalátát is készíthetünk belőlük.

Ha pedig beköszönt az őszi hideg, egy ízletes gyümölcsleves is készülhet almából, körtéből és szilvából.

Fedezhetjük gyümölcsökkel a szervezetünk szalvesztrol igényét?

Bár ezzel az 5 gyümölccsel a legmagasabb szalvesztrol tartalmúak közül válogattunk, ha szeretnénk biztosan fedezni a szervezetünk szalvesztrol szükségletét, már étrend-kiegészítő formájában is fogyaszthatunk belőle.

Kutatók ugyanis kifejlesztettek egy speciális eljárást, amely segítségével a magas szalvesztrol tartalmú zöldségekből és gyümölcsökből kivonható a szalvesztrol.

Ezt az értékes hatóanyagot zárták kapszulába, ami már Magyarországon is elérhetővé vált Salvestrol Xtra Fruktofort néven. A gyümölcsök mellett ezt is érdemes kipróbálni, az őszi időszakban csak hasznunkra válhat!

Galériánkban pedig olyan gyümölcsöket mutatunk, amiket majdnem biztos, hogy még nem kóstoltál!