JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Családi munkamegosztással tényleg jut idő az énidőre is! Gyermekpszichológus és anya szemmel

Borítókép: Családi munkamegosztással tényleg jut idő az énidőre is! Gyermekpszichológus és anya szemmel
A Van 20 perced? élő Instagram interjúsorozatunknak a vendége ezúttal Deliága Éva, gyermekpszichológus, a Zewa szakértője, akivel arról beszélgettünk, hogy miért fontos, hogy az otthoni feladatokat és a gyerekekkel járó teendőket is egymás között ossza fel a szülőpáros, ne csak anyára maradjon minden, hogy így legalább naponta 20 perc saját magára is jusson.

A Van 20 perced? beszélgetések keretein belül arról szoktunk a vendégeinkkel beszélgetni, hogyan kapcsolódhatnak ki egy-egy nap, akár 20 percre is és melyek azok a dolgok, amik ilyenkor feltöltik, boldoggá teszik őket.

Az elmúlt hónapokban kutatások is igazolják, hogy a családok, főként az édesanyák otthoni teendői még inkább megnőttek és ez hatalmas terhet ró rájuk. Fáradtabbak és stresszesebbek vagyunk, sokan érezzük úgy, hogy nem tudjuk kézben tartani egyedül az otthon, gyermekek és a munka háromszögét és minden kicsúszik a kezeink közül.

A Zewa évtizedek óta a gondoskodást segíti az otthonunkban, és legfőbb üzenete, hogy

gondoskodni jó!

Ebben a beszélgetésben arra kerestük a választ, hogyan oszthatjuk meg a feladatokat és hogyan juthat időnk édesanyaként az énidőre, akár minden nap!

Íme 5 történet, hogyan vették rá ezek a nők férjeiket arra, hogy besegítsenek a házimunkába: