A világ tehetségkutató műsorainak legőrültebb szereplői

Borítókép: A világ tehetségkutató műsorainak legőrültebb szereplői
A japán egyensúlyozóművésztől az extrém zongoristákig.

A tehetségkutató műsorok nagyjából egy kaptafára készülnek, még akkor is, ha nem ugyanabból a franchise-ból valók: a versenyzőknek percek alatt kell levenniük a vállukról az egyre vastagabb bőrű zsűrit, amelynek tagjai a saját hazájukban jól ismert művészek, tévések, újságírók közül kerülnek ki. Vannak olyan tehetségek, akik nem csodálatos énekhangjukkal bűvölik el a zsűrit és a közönséget, valamint az internetezők millióit, hanem valami teljesen mással. Olyasmivel, ami talán eszünkbe sem jutna. Hogy nem csak kézzel lehet zongorázni, például. Nézzük...

1. A japán egyensúlyozóművész

Mi ennek a videónak mind a 8 és fél percét egy hang nélkül, tátott szájjal néztük végig. Az 52 éves japán asszony faágakkal és egy madártollal olyan mutatványt hoz létre az idén tavasszal sugárzott spanyol tehetségkutatóban amilyet még nem sokat láttunk. A saddornnak is nevezett technikát egyébként egy svájci cirkuszművész fejlesztette ki a hatvanas években. Miyoko Shida jelenleg Franciaországban él.

2. A férfihangú kínai lány

A China's Got Talent műsorában egy énekesnő tűpontosan képes utánozni kedvenc férfiénekeseit. Nézzétek, milyen arcot vág a zsűri! (0:56-nál kezd el énekelni.)

3. Afülöp-szigeteki drag queen

A BM (Big Mouth) művésznéven futó énekesnő nemcsak azért keltette fel a zsűri (és az internetezők) érdeklődését, mert valójában férfi, hanem azért is, mert kiválóan tud állathangokat utánozni, miközben mellesleg kőkeményen nyomja a rockot. Figyeljétek a közönség reakcióját! (Az igazi show 0:40-nél kezdődik.)

4. A péniszükkel zongorázó görög fiúk

Hát ők aztán nem aprózzák el. És mennyit gyakorolhatták! A két fiatalember a legnemesebbik szervét használja a Keresztapa filmzenéje, Carmen áriája és más klasszikus zeneművek szenvedélyes interpretációjára.

5. A homokba rajzoló ukrán művésznő

Ez pedig egyszerűen csak szép: a fiatal ukrán lány gyertyákkal alulról megvilágító üvegre rajzol mindenfélét: várost, női arcot, rakétát, és bizonyára valami történetet is ki lehet hámozni a mutatványból. A közönségben és a zsűriben nem sok szem maradt szárazon.

6. És egy régi kedvencünk: a Michael Jacksont éneklő majom

„Egy majombábu, aki szórakoztatóbb, mint maga Michael Jackson" – hitetlenkedik a vérengző zsűritag hírében álló Simon Cowell a Britain's Got Talent című tehetségkutató műsor első évadában. Damon Scott hasbeszélő mutatványában (1:30-nál kezdődik a videóban) Bubbles, a majom kissé vérszemet is kap, és Damon alig bírja visszafogni... Nézzétek!