10 csattanós idézet a múlt Oscar-gáláiról

Borítókép: 10 csattanós idézet a múlt Oscar-gáláiról
Csupa olyat válogattunk össze, amelyeket a műsorvezetők mondtak. Olvass, nevess, lájkolj! :)

Nem lehet könnyű Oscar-díjátadókon házigazdának (műsorvezetőnek, MC-nek)lenni. Viccesnek kell lenni és mégis elegánsnak, miközben százmilliók bámulnak minket a tévében, plusz Clint Eastwood és Leonardo Di Caprio élőben. A műsorvezetők helyében folyton azon paráznánk, hogy nem szaladt-e le a harisnyánk vagy nem folyt-e szét a sminkünk, és őszintén szólva nem is értjük, hogyan lehet képes bárki legalábbis úgy tenni, mintha laza, hétköznapi dolgot művelne.

No de Steve Martint, Billy Crystalt vagy Ellen DeGenerest azért fizetik, hogy könnyedén vegye a jópofa házigazdai poszt akadályait. Milyen jó, hogy nem mi vagyunk ott a pódiumon, hanem ők!:)Itt vannak a kedvenc poénjaink tőlük. Reméljük, a most vasárnapi Oscar-gála műsorvezetője, Seth MacFarlane is brillírozni fog!


Steve Martin and Alec Baldwin, 2010. fotó:oscars.org

1. Azt mondják, a mai előzetesek túl sokat elárulnak a filmekből. Például láttam a Hé, haver, hol a kocsim? előzetesét, és tökre elrontotta nekem a filmet. Na jó, lehet, hogy ez nem fair, mert már olvastam a könyvet előtte.
Steve Martin, 2001

2. Rém hangosan és irtó közel. Pont így nézik a rokonaim ezt a műsort.
Billy Crystal, 2012


Billy Crystal, 2012. fotó:oscars.org

3. Az Oscar-gála az év egyetlen estéje, amikor találkozhatsz a kedvenc sztárjaiddal anélkül, hogy pénzt kellene adományoznod a Demokrata Pártnak. De a sztárok számára is izgalmas, mert sokak számára ez az első alkalom, amikor az nyer, akire szavaztak.
Jon Stewart, Oscars 2006

4. Lehet, hogy a kritikusoknak igazuk van és tényleg túl erőszakosak a hollywoodi mozik. A múltkor elvittem egy 9 éves gyereket a Gladiátorra, és végigbőgte az egész filmet. Talán azért, mert nem tudta, ki vagyok.
Steve Martin, 2001

5. Valami megváltozott, a biztonsági szabályok merevebbek itt, mint némelyik arc.
Whoopi Goldberg 2002
(Ez volt az első Oscar-gála 2001. szeptember 11-e után.)

6. Azért szeretem az Oscar-gálát, mert ez az egyetlen díjátadó műsor, ahol a díjazottak nem adnak elő semmit. (...) Láthatnék egy kis színjátszást?Egy kis 'lenni vagy nem lenni'-t? Vagy egy Morgan Freeman samponreklámot vagy akármit? Az egyetlen színészi erőfeszítés, amit az Oscaron látni lehet, az, amikor az emberek úgy tesznek, mintha nem lennének dühösek, amiért vesztettek. Amikor Halle Berry megnyerte az Oscart, Nicole Kidman olyan szélesen mosolygott, hogy önmagában ezért az alakításáért Oscarra kellett volna jelölni.
Chris Rock, 2005

7. Az Akadémia szereti díjazni a sokoldalúságot. Itt van Kate Winslet. Egy angol nő, aki egy német nőt játszott. Jelölték. Robert Downey Jr. is itt van. Egy amerikai, aki egy ausztrált játszott, aki egy afroamerikait játszott. Jelölték. És itt vagyok én:egy ausztrál, aki egy ausztrált játszott egy Ausztrália című filmben. Én lettem a házigazda.
Hugh Jackman, 2009

8. Meryl Streepet minden évben jelölik. Ő az a színésznő, akit a legtöbbször jelöltek. Vagy, ahogy én jobban szeretem mondani:aki a legtöbbször veszített.
Steve Martin, 2010

9. Nem arról van szó, hogy nincs idő a hosszú [köszönő] beszédekre, hanem hogy nincs idő az unalmas beszédekre. Ha tehát nincs semmi érdekes mondanivalótok, találjatok ki valamit. (...) „Azt mondták nekem, ne legyek színész, mert még olvasni se tudok", akkor is, ha tudtatok. Vagy mondjátok azt, hogy a kocsitokban laktatok. Ó, azt imádják. Na de igazából nem szükséges stresszelnetek, mert lehet, hogy nem is fogtok nyerni.
Ellen DeGeneres, 2007


Ellen DeGeneres. fotó:oscars.org

10. Érezzék hát jól magukat ma este, mert semmi sem húzhatja ki a világ gazdasági problémáinak méregfogát jobban, mint az, hogy milliomosokat bámulnak, akik aranyszobrokkal ajándékozzák meg egymást.
Billy Crystal, 2012