„Megéri nyitottnak lenni" – állítja Alföldi Róbert, Oroszlán Szonja és még sokan

Borítókép: „Megéri nyitottnak lenni" – állítja Alföldi Róbert, Oroszlán Szonja és még sokan
Aki toleráns, maga is jól jár. Videók!

„Nyitottak vagyunk" a címe annak a mozgalomnak, amelyet három cég, a Google, a Prezi és az espell indított el még a tavalyi Budapest Pride idején. Úgy gondolták, hogy ki kell mondaniuk: „Alapvető értéknek tekintjük, hogy másokat teljesítményük, tetteik alapján ítélünk meg, tekintet nélkül nemre, életkorra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra." És más vállalatokat is arra hívnak fel, hogy csatlakozzanak.

Az Éva magazin kiadója, a Marquard Média is csatlakozott a Nyitottak vagyunk mozgalomhoz. Itt nézheted meg, kik csatlakoztak még.

De ez még nem minden: bárki készíthet videót, amelyben elmeséli egy személyes történetét az előítéletességről. Alföldi Róbert például arról beszél, hogy melegként milyen sokszor érezte már magát kirekesztve, és hogy ez belőle is a legrosszabbat – előítéleteket, alaptalan gyanakvást – hozza ki:

Egy másik korábbi interjúalanyunk, Péterfy Bori gyerekkori élményét idézi fel...

Oroszlán Szonja pedig elmesél egy olyan történetet, amit az evamagazin.hu oldalon vezetett blogján írt meg először!

Ide kattintva még jó néhány fordulatos történetet hallgathattok meg az előítéletekről. Ha ti is feltöltitek a saját sztoritokat, érdemes #nyitottakvagyunk hashtaggel jelölni.