Durva: minél több feldolgozott ételt eszel, annál több műanyag és üveg kerül a szervezetedbe
Tudtad, hogy az Egyesült Államokban több mint 2 tonna csirkefalatkát és majdnem egy tonna bébiételt hívtak vissza műanyagszennyezés miatt? Más kényelmi ételek sem úszták meg: az Annie’s organikus áruházlánc nagy mennyiségű fagyasztott pizzát hívott vissza 2013-ban fémszennyezés miatt. De csirkesaláta, csoki és popcorn is járt már hasonlóan.
A feldolgozott ételeknél majdnem elkerülhetetlen, hogy nem kívánatos anyagok is belekeveredjenek a végeredménybe. Az ételt előállító gépek elromolhatnak, rozsdásodhatnak és a dolgozók is követhetnek el hibákat. Ez a videó azt elemzi, hogy milyen fontos lenne az ételfeldolgozási folyamatok szigorúbb ellenőrzése, és persze még inkább a megelőzés, vagyis az, hogy több friss, kevés adalékanyagot tartalmazó étel kerüljön az asztalunkra.