JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Emmy-díj: 5 színész, akiknek drukkolunk

Borítókép: Emmy-díj: 5 színész, akiknek drukkolunk
Augusztus 25-én adják át a főműsoridős tévéshow-knak járó Emmy-díjakat. Mi ezeket a jelölteket tüntetnénk ki:

Egyetértünk azokkal a médiaelemzőkkel, filmkritikusokkal és tévénéző barátainkkal, akik azt állítják: a tévésorozatuk újabb aranykorukat élik napjainkban. Azolyan show-k, mint a jelenleg is futó (vagy két évad között álló) A férjem védelmében, A törvény nevében vagy a Downton Abbey egy-egy epizódja eloszlatják a tévésorozatokhoz fűződő előítéletek maradékait is. Ezért nagy várakozással tekintünk a főműsoridős Emmy-díjak átadásának elébe, még akkor is, ha az augusztus 25-én esedékes gáláról kevesebbet tudunk itthon, mint az Oscar- vagy Golden Globe-díjakról. Nézzük, melyik tévésorozat-színész kezében látnánk a legszívesebben az Emmyt:

1.Lizzy Caplan (Masters of Sex)

Ezt a sorozatot még nem vetítik a magyar csatornákon, mégis muszáj megemlítenünk, mert az utóbbi idők erős mezőnyének egyik legnagyszerűbb show-járól van szó, és ez (mármint a nagyszerűség) igen nagy mértékben Lizzy Caplannek köszönhető. Caplan egy kórházi asszisztenst alakít, aki részt vesz egy szülészorvos, William Masters (a szintén kiváló Michael Sheen játssza) szexuális kutatásában az 50-es, 60-as évek fordulóján. A valós elemeken alapuló történet most második évadánál tart.

2. Matthew McConaughey (True Detective – A törvény nevében)

Rust Cohle figurájára még sokáig fogunk emlékezni – a 8 részes sorozatban két rendőrnyomozó (McConaughey partnere Woody Harrelson) felderít egy gyomorforgató gyilkosságot, amelyről 17 évvel később kiderül, hogy még vannak elvarratlan szálak. A nyomozás, ahogy az már lenni szokott, sok szálon összekeveredik a két detektív magánéletével. Ennyi magasztaló kritikát kevés sorozat kapott a filmtörténetben.

3. Joanne Froggatt (Downton Abbey)

Az Anna nevű komornát játszó színésznőt másodszor jelölték Emmyre, bizonyítva, hogy a tévéakadémia tagjai is rajonganak az egyszerű, ropogósra vasalt kötényű cselédekért. Persze ehhez Froggatt kiváló alakítása is kellett, méghozzá a 4. évad 4. epizódjában.

4. Josh Charles (The Good Wife – A férjem védelmében)

A Holt költők társaságából is ismert Josh Charles (nem sokat öregedett 1989 óta) 5 évadon keresztül játszotta Will Gardner szerepét a történelem egyik legjobb ügyvédes sorozatában, és ezalatt egyetlen hiteltelen pillanata sem volt. Miután színészként kiszállt a sorozatból (állítólag azért, mert mást is szeretett volna csinálni), egy néhánnyal későbbi epizódot ő rendezett.

5. Adam Driver (Girls – Csajok)

Már nem először istenítjük Adamet, akit most hál'istennek kezd felfedezni magának Hollywood, így nemsokára a Csillagok háborúja következő részében is üdvözölhetjük popcornropogtatás közben. Persze számunkra mindig a Csajok Adamje marad.

Fotók:Europress