Az 5 kedvenc videófelvételünk Mick Jaggerről

Borítókép: Az 5 kedvenc videófelvételünk Mick Jaggerről
A The Rolling Stones frontembere éppen 70 éves!

Mick Jagger az egyik legnagyobb arca könnyűzene történetében. Több, mint 50 éve dolgozik a showbusinessben, ezalatt alig öregedett és a hangja, valamint a mozgása szinte egyáltalán nem változott.

A The Rolling Stones pedig 50 év után is turnézik, albumokat ad ki és nehezen elfelejthető koncerteket ad. Mick július 26-án lett 70 éves, és ebből az alkalomból összegyűjtöttük néhány kedvenc videónkat, amely a szereplésével készült, és amelyeket nem bírunk megunni:

1. Around and Around (1964)

Ezen a tévéfelvételen a banda még öltönyben, tisztességesen megborotválkozva, fodrász nyírta hajjal játszik. Mick mégsem bír magával– aki csak egyszer végignézi a videót, rögtön megérti, miről is szól a Moves Like Jagger című 2011-es világsláger a Maroon 5-tól.

2. Honky Tonk Women (1969)

Mick az amerikaizászló-mintás cilinderétől gyorsan megszabadul már az elején, hogy ráirányítsa a néző figyelmét az oroszlánhoroszkópos felsőjére.Ép ésszel nehezen felfogható, hogy lehetett ebben a sikítozó tömegben zenélni, pláne úgy, hogy a –szakállas hippi kinézetű –roadoknak kellett levakarniuk Mickről a színpadra felugráló lányokat. A szám végén hősünk kijelenti, hogy leesett egy gomb a nadrágjáról, ami így le fog csúszni,„de ennek végül is örülnétek, nem?".


Mick Jagger fiatalon szép volt, mint egy modell, és ezzel tisztában is volt

3. Angie (1972)

A 70-es évek gyöngyházcsillogású diszkókorszaka megérintette a Stonest is. Akkoriban nem volt fura egy férfinak erősen kifestett szemhéjjal és kirúzsozott szájjal színpadra lépni. Persze Mick Jagger nem lett volna az, aki, ha ezt is meg nem fejelte volna: a videóban végig úgy énekel, mint egy nő, vagy mint egy vérprofi nőimitátor. Nem csoda, hogy az Angie olaj volt a tűzre, amia Mick biszexualitásáról szóló pletykákat illeti.

4. Doom and Gloom (2012)

Ez egy egészen új dal, 2012 őszén jelent meg egy máskülönben best of válogatást tartalmazó albumon. A videó női főszerepét Noomi Rapace színésznő játssza, akit A tetovált lány svéd filmváltozatában is megcsodálhattunk. A szám elején Mick Jagger gitárriffje hallható, ami viszonylag szokatlan, mert az ilyesmit majdnem mindig Keith Richards játssza.

5. Gimme Shelter (2012)

Az 1969-ben debütált Gimme Shelter eredetileg a vietnami háborúról szól, de minket most jobban érdekel Lady Gaga vendégszereplése ezen a newarki koncertfelvételen. Az énekesnő lehetetlen kezeslábasában, még lehetetlenebb cipőjében (amiben még ő sem tud járni, csak ugrálni) és elképesztő hajviseletével sem tudja ellopni Micktől a showt. Pedig énekhangban sem akármilyen partner! Nézzétek meg a videót és szörnyülködjetek. :)

Fotó: Wikipedia, Pinterest