A 3 kedvenc Dobó Kata-filmünk

Borítókép: A 3 kedvenc Dobó Kata-filmünk
Felidéztük a színésznő legjobb filmjeit 40. születésnapja alkalmából.

Dobó Kata nem csak azért az egyik kedvenc színésznőnk, mert többször szerepelt az Éva magazinban. Hanem azért is,


Gryllus Dorka, Dobó Kata, Pócsik Anita főszerkesztő és Kecskés Karina. A három színésznő egyszerre volt várandós, amikor fotóztuk őket 2012-ben... Ide kattintva videót is találsz róluk.

mert néhány alakítását még évek távlatából is könnyen fel tudjuk idézni. Íme a kedvenc filmjeink, amelyekben Kata bebizonyította – ha esetleg szüksége lett volna rá –, hogy nagyszerű színész:

1. Szabadság, szerelem

Az 56-os forradalmat és a melbourne-i olimpia emlékezetes magyar–szovjet vízilabda-döntőjét felidéző filmben Kata egy műegyetemista lányt játszik, akit a viharos történelem hoz össze Karcsival, a vízilabdázóval (Fenyő Iván), és persze maga is nehéz terhet cipel...


Dobó Kata portréja egy korábbi Évában. Fotó: Papp Évi és Schneider Zoltán

2. Csak szex és más semmi

Ez a vígjáték olyan volt, mint a frissítő zuhany: megjelenik benne a 30-as egyedülálló nő vergődése, ugyanakkor olyan szövegek vannak benne, hogy mi sokadszorra is felnevettünk rajtuk. Kata szexi színésznőt játszik a filmben, a Schell Judit alakította főszereplő legjobb barátnőjét. Megtudjuk azt is, hogy szexi színésznőnek lenni néha nehezebb, mint bármi más.


Dobó Kata kislányával az Éva-díj átadóján, 2012-ben

3. A miniszter félrelép

Kata ebben az 1997-es filmben tűnt fel először a mozivásznon, méghozzá az ügyeletes jócsaj szerepében, aki történetesen ellenzéki titkárnőként készül titkos viszonyba bonyolódni a miniszterrel. Egy gagekkel ügyesen telepakolt komédia volt ez, amelyben azért a jócsajnak is kellett komikusi vénával rendelkeznie.