Willow és Jaden Smith interjújától konkrétan lehidaltunk

Borítókép: Willow és Jaden Smith interjújától konkrétan lehidaltunk
Will Smith és Jada Pinkett Smith tizenéves gyerekei már most film- és popsztárok, méghozzá nem is akármilyenek. Szabadidejükben a kvantumfizikát tanulmányozzák. Többek között.

Will Smith, a Men in Black és A randiguru sztárja nem akármilyen gyerekeket nevel otthon feleségével, Jada Pinkett Smith-szel (Mártix Újratöltve, etc.). Lányuk, Willow 14, fiuk, Jaden pedig 16 éves, és a két tinédzser már több kasszasikert tudhat a háta mögött, mint sok hollywoodi veterán.

Ebben a hónapban például mindketten egy-egy saját stúdióalbummal jelentkeztek. Ez a tökéletesen véletlen egybeesés annyira felcsigázta a T Magazine-t, hogy közös interjút készített velük. Az interjúból kiderül például, hogy

  • nem rajonganak a zenékért, amik mostanában mennek
  • Willow-nak egyik regény se tetszik, amit olvasott, így inkább maga ír ilyeneket, már 6 éves kora óta
  • kvantumfizikát tanulmányoznak és ókori szövegeket
  • elméletük szerint az idő múlása relatív, és befolyásolható, hogy gyorsabban vagy lassabban teljenek a másodpercek
  • nem járnak iskolába, mert az „nem elég autentikus intézmény": előbb-utóbb vége lesz, míg a tanulás sosem ér véget
  • Willow néhány ruháját maga készíti
  • fontosnak tartják a ki- és belégzést a prána energiaáramlása szempontjából.

Még egyszer: egy tizennégy és egy tizenhat éves művészről van szó! És akkor még nem beszéltünk a zenéjükről. Jaden például a hip hopnak egy teljesen elvadult válfaját űzi: kortárs zajzenei trendeket megszégyenítő effektekkel, odamondós, magukban is zeneértékű szövegekkel, a videó pedig vad kameramozgásokkal, teljesen egyedi operatőri megoldásokkal készült. Nézzétek:

Willowolyan slágerekkel kezdte, mint a Whip My Hair, ez a kissé futurista hangzásokkal és képmegoldásokkal megspékelt, de alapvetően azért Rihanna nyomdokain haladó popszám. Ez még az ősidőkben, úgy 10 éves kora körül történt, azóta sikerült továbblépnie. Most a minimalista, a brit new ambient legszebb hagyományait idéző popzenére van rákattanva, és a hírek szerint új albuma is ilyen.

„A Whip My Hair szuper dolog volt. Visszanézve azt gondolom róla: Wow, tökjót tettem a fiatal fekete lányokkal és általában a lányokkal, világszerte. Elmondtam nekik, hogy lehetnek önmaguk, és nem kell félniük ettől. Most is ezt teszem, de totál másképp, önálló energiaforrásokat és univerzális igazságokat felhasználva... Ez is én vagyok, ez az én utam művészként." (Willow Smith)

Willow Smith új EP-je igen izginek ígérkezik tehát. A számainak címe:5, 8, illetve 9.Íme egy nemrégi dala:

Szóval elképzelhető, hogy mindkét alma egyre messzebb gurul a fájától. Mit gondoltok a Smith testvérek művészetéről? Írjátok meg a véleményeteket emailben vagy kommentben.

A legmenőbb popzene a konyhában készül – kattints!

Fotók: Europress / Getty Images