Mozipremier: A vadászat

Borítókép: Mozipremier: A vadászat
Egy film, amit csak ajánlani tudunk. Február 21-től adják a mozik.

Mads Mikkelsent tavaly láttam először, mikor is a barátnőm kölcsönadta az Ádám almái című filmet, most pedig szerencsém volt tegnap az elsők között megnézni legújabb filmjét, A vadászatot.
Mivel mindig megnézem az előzetest, mielőtt beülnék a moziba,

így már sejtettem, hogy nem könnyű hétfői mozidélelőttnek nézek elébe. A film egy szürke, hideg dán kisvárosban játszódik.Lucas (Mads Mikkelsen) a gyerekek által annyira kedvelt óvóbácsi élete 2 hónap alatt változik pokollá, egy gyerek mondatainak félremagyarázása, félreértelmezése miatt.Legjobb barátja kislányának molesztálásával vádolják, és ellene fordul az egész város. Hitetlenkedve néztem, hogy a felnőttek mennyire egy gyerek véleményének hatása alá tudnak kerülni.

A majdnem 120 perces film már az első negyedóra után magával ragad és fogva tart. Szívem szerint kiabáltam volna a vászonnak, mint nagypapám tette annak idején aHíradó előtt ülve a tv-nek. Feszültség és várakozás, ezt éreztem végig, és amikor már könnybe lábadt szemmel kezdtem megsajnálni a főszereplőt, összeszorítottam a számat és arra gondoltam, de mi van ha tévedek és a végén még is kiderül, hogy bűnös, hogy átvert mindenkit ez a nagyon karakteres, jóképű, kedves férfi.

Aki szereti a dán filmeket, az erős dámákat, a feszültséget és Mads Mikkelsent, annak mindenképp ajánlom.

Értékelés: 9/10

A vadászat
rendező: Thomas Vinterberg,főszereplők: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larssen, Alexandra Rapaport, bemutató: 2013. február 21., forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Korhatár: 16 év