Golden Globe 2015: a legviccesebb idézetek

Borítókép: Golden Globe 2015: a legviccesebb idézetek
A műsorvezetők, Tina Fey és Amy Poehler harmadszor – és állítólag utoljára – szerepeltek a díjátadó házigazdáiként.

„Jó estét kívánunk, üdvözlöljük utálatos, elkényeztetett, szánalmas tehetségű tahó vendégeinket."– mutat körbe mosolyogva Tina Fey.

„Ma este számos filmről és tévéshowról lesz szó. Mindazokról, amelyeket Észak-Korea jóváhagyott" – csap a lovak közé Tina, utalva Az interjú című filmre. Ha valaki nem tudná, az észak-koreai kormány katonai támadással fenyegette az Egyesült Államokat, ha bemutatják a filmalkotást, amelynek témája az ország diktátorának meggyilkolására tett kísérlet volt.

„Észak-Korea tolerálhatatlan terrorcselekménynek minősítette Az interjút. És még csak nem is ez a legrosszabb kritika, amit a film kapott!" –utalt a show háziasszonya arra, hogy Az interjú máris Arany Málna-jelölt, és a sárga földig lehúzták a kritikusok.

„Itt van Patricia Arquette, aki nagyszerű volt a Sráckorban – magasztalta a hat éven át forgatott film színésznőjét Amy Poehler. – A Sráckor bizonyítja, hogy még mindig van esélyük nagyot alakítani női színésznőknek negyven fölött. Feltéve, ha még negyven alatt kapják meg a szerepet."

„Steve Carrell is itt van, aki egy paranoiás, gyilkos millárdost játszott a Foxcatcherben. Nehéz szerep lehetett neki, hiszen a valóságban ő egy paranoiás, gyilkos milliomos." (Steve szokása szerint kissé sértődött pókerarccal reagált a poénra.)

„Itt van köztünk Wes Anderson, a Grand Budapest Hotel rendezője. Wes egy régi tuba-alkatrészekből összetákolt biciklin érkezett."

„George Clooney nemrég feleségül vette Amal Alamuddint. Amal egy emberjogi ügyvéd, aki dolgozott az Enron ügyön, volt Kofi Annan tanácsadója Szíria ügyében, és beválasztották egy háromtagú ENSZ-bizottságba, amely háborús visszaéléseket vizsgált a Gáza-övezetben. Ma este a férje kap életműdíjat."

„Amy és én több, mint ötven éve barátnők vagyunk

, és a hosszú barátságunk titka az, hogy sosem tetszettek nekünk ugyanazok a férfiak. Teljesen különböző az ízlésünk ebben a tekintetben. Ezt most úgy bizonyítjuk be, hogy játszunk egy partit abból, amit Önök is most éppen otthon: ez pedig a 'kivel-csinálnád-legszívesebben' játék." – a két műsorvezető ezután megpróbálta eldönteni, hogy ki jobb pasi:Colin Firth vagy Colin Farrell, Edward Norton vagy Mark Ruffalo, Chris Pine vagy... Chris Pine.


Fotó: Europress

Ezután Tina és Amy viszonylag gördülékenyen Bill Cosbyra, a sokszoros szexuális zaklatással vádolt tévés showmanre terelte a szót. Egyáltalán nem törődtek azzal, hogy a közönségben szemlátomást nem mindenki díjazza, hogy ezzel viccelnek: ehelyettazon versenyeztek, hogy ki tudja jobban parodizálni Cosby kommentjeit a vádakra. Végül pedig bocsánatot kértek „a televíziótól" – a Golden Globe-ok felét tévéműsorok kapják –, hogy rá már nem maradt idő.

Itt nézheted meg a Golden Globe-díjátadó nyitómonológját:

Szerintünk a tavalyi poénok viccesebbek voltak... és szerintetek? Kattintsatok, és írjátok meg a véleményeteket!