Cseréld le a mogyorót pekándióra - csodás hatásai lesznek!

Kóstoltad már a pekándiót? Az Észak-Amerikában honos, a diófélék családjába tartozó magféleség rengeteg flavonoidot tartalmaz, ami egy antioxidáns ezernyi jótékony hatással: gyulladáscsökkentő, véd a szabad gyökök káros hatásaitól, hasznos a rák megelőzésében.
A pekándió emellett remek rostforrás, kiemelkedő a réz, tiamin és cink tartalma is. Ez azért fontos, mert a réz nagyon kell az idegsejtek működéséhez, az immunerősítéshez és a vörösvértestek termelődéséhez. A tiamin vagy a B1-vitamin elengedhetetlen a szénhidrátok energiává történő átalakításához, a cink pedig a sejtnövekedéshez, az agy működéséhez és a sebgyógyuláshoz szükséges.

Kutatások szerint a pekándiónak a következők a legfontosabb hatásai a szervezetre:
- Csökkenti a koleszterinszintet,
- Sokkal egészségesebbé teszi a szívet, az érrendszert,
- Stabilizálja a vércukorszintet,
- Javítja az agyműködést.
Persze ezt sem érdemes korlátlanul enni: 30 gramm pekándió nagyjából 200 kalóriát tartalmaz, ami nem kevés, viszont pár szem belőle egy kis áfonyával épp elég feltét a reggeli zabkásába, vagy magában tízóraira vagy uzsonnára.
Arra érdemes még figyelni, hogy ha valamelyik magfélére allergiás vagy, akkor eleinte csak óvatosan edd, hogy lásd, milyen hatást vált ki a pekándió.
Ha viszont minden rendben, érdemes beiktatnod az étrendedbe a klasszikus mandula, mogyoró, dió mellé, mert tényleg fantasztikus hatásai vannak, isteni finom, és pont ugyanolyan jól variálható, mint a többi magféleség!
- „Hiszem, hogy meghosszabbítható az élet azzal, hogyha valami olyat csinálunk, amiben örömünket leljük.” - Interjú dr. Horváth Biankával, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadójával A női vezetők kitartása és elszántsága új normákat teremt az eddig megszokott szervezeti struktúrákban, tovább inspirálva...