Az Éva 26 tippje tojásfestéshez. Galériákkal!

Borítókép: Az Éva 26 tippje tojásfestéshez. Galériákkal!
Szebbnél szebb hímes tojások, technikák kezdőknek és haladóknak.

1–7. Klasszikus tojásdíszítés
Egyszerű és összetett tojásfestő eljárások hagymahéjjal, csipkék mini fúróval... Kattints a képre, nézd meg a galériát, olvasd el a részleteket!

A tojás kifújása: zsákvarró tűvel szúrd ki mindkét végén, majd néhány igen erőteljes fújással távolítsd el a tartalmát.

8–15. Alternatív tojásfestés
Táblafestékkel és -krétával, glitterrel, filctollal, hobbiragasztóval. Kattints a képre a galériához és a részletes leíráshoz!

Így fess tojást hagymával: Íróka és viasz segítségével rajzolj a tojásra mintát, majd csináld meg a festővizet: másfél liter vízbe főzd bele 3-4 nagy méretű, jó sötét hagyma héját, és a kihűlt vízbe áztasd be egész éjszakára a tojásokat. Ha kész, kapargasd le a viaszt.

16–21. Ne csak fess: ragassz, sablonozz, matricázz...
A képre kattintva megtudhatod galériánkból, hogy kell dekupázstechnikával, sablonkivágós módszerrel vagy matricázással tojást díszíteni.

A viasz alternatívája lehet a készen kapható kontúrmatrica. Felragasztás után fesd át olajfestékkel, majd távolítsd el.

22–26. Gyönyörű húsvéti terítékek hímes tojásokkal
Ha egyszer rászántuk magunkat és megadtuk a módját a húsvéti reggelinek vagy családi ebédnek, akkor később le sem tudunk mondani róla. Kattints a képre és nézd meg galériánkat!

Ezek az összeállítások az Éva korábbi számaiban jelentek meg. Fotó: Batár Zsolt; Reichel Tamás; Villányi Csaba / Flashback;Europress, Styling: Baráth Eszer; Lukász Eszter; Szigeti Zsófi, Szűcs Ildikó