6 zseniális trükk, hogy kényelmesebb legyen a magassarkú: kipróbáltuk, működik

Borítókép: 6 zseniális trükk, hogy kényelmesebb legyen a magassarkú: kipróbáltuk, működik Forrás: Getty Images
Mi, nők imádjuk a szép cipőket, a csodaszép magassarkú modelleket pedig kiváltképpen, hiszen valóságos hercegnőnek érezhetjük magunkat bennük. Azonban bármennyire is szeretjük, mégis sok esetben inkább lemondunk róla, mivel fájdalommal jár a viselése. Az alábbiakban azonban olyan praktikákat gyűjtöttünk össze, melynek köszönhetően sokkal elviselhetőbb lesz még a legkényelmetlenebb cipő is.

A magassarkú nemcsak nagyon csinos viselet, hanem járásunkat is sokkal szexibbé varázsolja, tartásunk is szebb lesz viseletétől, sőt még némi plusz önbizalomlöketet is nyújt számunkra. Azonban a viselése sokszor oly mértékű kínokat okoz, mely miatt inkább lemondunk róla. Ám összegyűjtöttünk néhány praktikát, mely talán segíthet abban, hogy akár még hosszú távon is viselhessük a csodacipellőt.

1. A stiftes dezodor trükk

Nos, elsőre roppant furcsának hangozhat, de sokan esküsznek arra, hogy az egyik legjobb megoldás, ha stiftes dezodorral bekened a lábadat ott, ahol hozzáér a cipő. Ennek hatására pedig állítólag kevésbé fog csúszkálni a lábad, és nem fogja a cipő kidörzsölni a bőröd.

2. A kétoldalú ragasztó varázsa

Szintén hasznos tippként tartják számon, ha kétoldalú ragasztó segítségével rögzíted a lábadat a cipő felületéhez. Így nagyobb esély van arra, hogy nem fog csúszkálni a lábfejed, és nem sérti fel a magassarkú sem. Emellett érdemes még testápolóval is bekenned a lábad, így kevesebb esély lesz arra, hogy kidörzsöli a cipő.

Forrás: Getty Images
Érdemes lehet stiftes dezodorral vagy hintőporral bekenni a lábadat, hogy ne csúszkáljon a cipőben.

3. Tegyél bele talpbetétet

Szerencsére már számos kiegészítő kapható neten annak érdekében, hogy elviselhetőbb legyen a magassarkúk viselése. Ilyenek például a speciálisan bélelt párnácskák vagy talpbetétek, melyek biztosítják, hogy a talp egy része puha felületen támaszkodhasson, így sokkal elviselhetőbb lesz a magassarkú viselete.

4. Tedd a cipőket a fagyasztóba

Elsőre kissé bizarrnak hangzik, de ha fagyasztóba rakod a cipődet egy-két órára, majd ezt követően pedig felveszed, akkor ahogyan lassan felmelegszik, könnyebben a lábadra fog formálódni, sőt még kissé meg is fog nyúlni, ezáltal sokkal kényelmesebb viselet lehet a mindennapokban.

Ennek a módszernek pedig egy másik formája, hogy egy-egy vízzel teli lezárható zacskót teszel a cipőkbe, és éjszakára a fagyasztóba rakod őket. A jég segíteni fog kitágítani a cipőket, és kényelmesebbek lesznek.

Forrás: Getty Images
Nagyon fontos, hogy a megfelelő méretet válaszd.

5. Melegítsd be a bokáidat

Na jó, tudjuk, hogy ez most kicsit furán hangzik, de bizony nem árthat néha kissé bemelegíteni a bokákat annak érdekében, hogy elviselhetőbb legyen a magas topánok viselése. Ennek segítségével elkerülheted mind a sérülést, mind a fájdalmat. Sőt, mielőtt élesben viselnéd az utcán cipődet, érdemes lehet többször is kipróbálnod otthon, milyen a viselete.

6. Válaszd a megfelelő méretet

Végezetül pedig a legfontosabb, hogy a megfelelő méretet válaszd, hiszen ennél a cipőtípusnál tényleg nem mindegy, hogy milyen méretet hordasz. Mindenképpen olyat vegyél, ami illeszkedik a lábadra, kellemes a viselete, és jó a mérete. Ugyanis ne legyenek illúzióid, ha a boltban kényelmetlen volt, akkor az utcán csak sokkal elviselhetetlenebb lesz.