Mutatjuk a világ leghosszabb nyelvű kutyáját: Zoey nyelve majdnem 13 centis!

Borítókép: Mutatjuk a világ leghosszabb nyelvű kutyáját: Zoey nyelve majdnem 13 centis! Forrás: Getty Images
A 3 éves labrador keverék egész életében nagy pusziosztó hírében állt, most pedig végre hivatalosan is elismerik, ugyanis már a Guinness Rekordok Könyve szerint is ő a jelenleg élő leghosszabb nyelvvel rendelkező kutya.

Zoey gazdái mindig is sejtették, hogy extrém hosszú nyelve valószínűleg egyedülálló. A labrador-németjuhász keveréknek már kölyökkorában is igen hosszú nyelve volt, amikor családja örökbe fogadta, ugyanis egy nem kívánt alom tagja volt, és mielőbb meg akartak szabadulni tőle. Újdonsült gazdái úgy hitték, majd belenő hosszú nyelvébe, de nem így lett. Azt sosem gondolták, hogy a kutyából egyszer világrekorder lesz!

„Zoey hat hetes korában került hozzánk, és az első róla készített képünkön is már kilógott a nyelve” – mesélte gazdája, Sadie a Guinness World Recordsnak. Elmondása szerint főleg játék közben mutatkozott meg, mennyire hatalmas a kutya nyelve, hiszen akkor lihegett. Korábban is próbálták méregetni, vajon mekkora lehet, például egy vajazókést tettek mellé, ami 11 centi volt. Az interneten keresgélve látták, mekkora az akkori rekord és sejtették, hogy ezt Zoey megdöntené. Így hát egy évvel ezelőtt elvitték az állatorvoshoz, hogy lemérjék az elejétől a végéig. Ekkor derült ki, hogy valószínűleg világrekorddal állnak szemben. Zoey nyelve ugyanis 12,7 centiméteresnek bizonyult!

Gazdái a rekord hitelesítése után különlegesen finom jutalomfalatokkal ünnepelték meg a kutyust, és persze kedvenc játékaival. Plakettjét kiakasztották a falra, egyenesen a Zoey-ról készült portré mellé. Elmondásuk alapján gyakran megállítják őket az utcán, hogy megcsodálják és megsimogassák a szokatlan kedvencet, a gazdik pedig mindig figyelmeztetik a járókelőket, hogy ezzel a nyelvvel igen nagy puszikat kaphatnak.

Zoey előtt a leghosszabb nyelvű élő kutya Bisbee volt, aki 9,49 centiméterrel állított rekordot. A valaha volt leghosszabb kutyanyelv pedig Brandyhez tartozott, aki elképesztő, de 43 centiméteres nyelvvel büszkélkedhetett.

Forrás 1., forrás 2.

A következőkben bemutatunk néhány kutyás „leget”!