JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

A kutyás vagy cicás családba születő gyerekek ezért is szerencsések

Borítókép: A kutyás vagy cicás családba születő gyerekek ezért is szerencsések Forrás: Getty Images (Westend61)
Egy japán kutatás újabb előnyre mutatott rá, hogy miért szuper, ha kutyával vagy macskával nőhet fel a gyerkőc. A hörcsögökkel viszont óvatosságra intenek.

Talán már tapasztalatból tudod, talán csak olvastál róla, hogy milyen szuper, ha egy kisgyerek kutyával vagy cicával nő fel. Japán kutatók nemrég egy újabb lehetséges előnyre is felhívták a figyelmet: több mint 66 ezer gyermek adatait megvizsgálva arra jutottak, hogy azoknál, akik már a magzati fejlődés vagy a korai csecsemőkor idején házimacskákkal vagy benti kutyákkal „találkoztak”, úgy tűnik, kevesebb ételallergia alakul ki, mint más gyermekeknél.

A benti kutyusokkal való érintkezés jelentősen csökkentette például a tejre, tojásra és diófélékre való allergia kialakulásának valószínűségét. Ahol pedig cicás családba született a baba, ott a tojásra, búzára és szójára való allergia kialakulásának esélye csökkent.

Óvatosan a hörcsögökkel!

A hörcsögökkel kapcsolatban viszont kiemelték a tudósok, hogy vigyázni kell velük, mert növelhetik a dióallergia kialakulásának kockázatát. Ennek a kutatók szerint az lehet az oka, hogy a hörcsögök rendszeresen esznek dióféléket. Hogy csökkentsék az ételallergia kialakulásának rizikóját a gyerekeknél, a tudósok azt ajánlják a szülőknek, hogy tartsák távol a kicsiket a rágcsálóktól, és az egész család mosson gyakrabban kezet.

Forrás

A lenti galériában 6 kutyafajtát mutatunk be, amit az állatorvosok nem tartanának.